Yaşanan deneyimlerin bir sonucu olarak arkadaş aramak için olan yazılar istinasız, bazen üzelerek olsa da, red edilecek. Bunlara izin verdikten sonra konuyu sadece vücutsal boyuta, ve bunu bile çok dar olarak, indirgeyen yazılarla boğuşmak zorunda kalırım. Cinsel boyutu dahil olmak üzere bir arkadaşı aramak elbette çok insancil bir şey, fakat bunları ciddiyet ve derinlik açısından elemek beni aşar, hepsine izin verirsem o zaman forumun fikir alışveriş niteliği kaybolur, sitenin temel amaçlarına da zit düşer. Forumun giriş sayfanın altına eklediğim şu yazı bunu belki daha iyi anlatıyor:

"Sevgi ve aşk düşündüğümüzde, sarılabileceğimiz biri özlediğimizde, ruhsal ve vücutsal birleşme arzuladığımızda ilk olarak hemcinse yöneldiğimiz için, insanlar bize ibne derler. Desinler de, ama özlemlerimizi, kişiliğimizi, aşkımızı da yok sayarak, bizi yalnız sekse, seksinin vücutsal ve ruhsal bütünlüğü ise tek bir vücut parçasına indirgemelerine izin vermeyelim, çünkü asıl hakaret seçilen sözcük değil, bu indirgemeciliktir. Toplumun çizdiği bu çerçevreye uyarak karanlıkta, gizli gizli yaşanan özgürlük sayılmaz. Ancak insanların yüzüne bakarak olduğumuz gibi görünüp ve görünmek istediğimiz gibi yaşayabildiğimizde özgür sayılabileceğiz. Kolay değil, ama en azında bunun bilincinde olalım."

Evet, söylediğim gibi arkadaş bulmak için bazı daha derin yazılar ancak çok çok üzelerek red ederim, fakat forumun amacı birbirimizi fikir alış verişi yoluyla zenginleştirmek. Ayrıca tekim, işim gücüm var ve dolaysıyla siteye ayırabileceğim zamanım ve enerjim sınırlı, farklı amaçlar için başka siteler de bulunmaktadır, ille burada olması gerekmez. Elbette email adresinizi verebilirsiniz, ille bir sevgili bulmak için değilse de, güzel bir fikir alışveriş özel olarak daha pekiştirmek için. Kim belir, böylece belki dostluk bile oluşabilir.

Saygılar ve sevgilerle,

Heribert (İbnistan)