1 Mayıs 2000, Ankara

1 MAYIS BİLDİRİSİ :

PEKİ YA EŞCİNSEL İŞÇİLER?

Bizler kadınları seven kadınlar, erkekleri seven erkekler olarak

BURADAYIZ!!!

EŞCİNSELİZ!

Mehmet ile Ayşe grev meydanında nişanlanırken, aşklarını mücadelelerine eklerken, o meydanda Ali'yi seven Ahmet'in; Ayşe'yi seven Hatice'nin olduğu hiç aklınıza geldi mi? Neler yaşadıklarını, hissettiklerini düşündünüz mu?
Sokaklarda 'ibne' diyerek ardından gülünen, fıkralara konu edilerek aşağılanan, dayak atılan, kendini saklamak, heteroseksüel rolü yapmak zorunda kalan eşcinseller hiç uzakta değiller...
Alışveriş yaptığınız bakkal ve pazarcının, çocuğunuzun öğretmeninin, yemeğini yediğiniz asçının, bindiğiniz belediye otobüsünün şoförünün, okulda sıra arkadaşınızın, yani basınızdaki is arkadaşınızın eşcinsel olabileceğini hiç düşündünüz mu?
Bu sistemin kendini korumak için sürdürdüğü kadınların ve eşcinsellerin aşağılanmasına ve erkekliğin yüceltilerek hayatlarımızın baskı altında tutulmasına suç ortaklığı yaptığınızın farkında misiniz?
Kadınların ikinci sınıf, eşcinsellerin üçüncü sınıf insan muamelesi görmesine neden olan ayni heteroseksist düzendir. Kadın arkadaşlarımızla ya birlikte mücadele edeceğiz ya da boşa kürek çekmeye devam edeceğiz. Evde çocuğunuz, işyerinde arkadasınız, okulda öğrenciniz, kapitalizme karşı mücadelede yoldaşınız olan EŞCİNSELİ efendinin dili ve ahlâkıyla yargıladığınızın farkında misiniz?
Biz eşcinseller Almanya'da Naziler tarafından katledildik, Rusya'da Stalin tarafından hapsedildik, Çin'de Mao tarafından yok sayıldık... Türkiye'de uğursuz bir ablukayla kuşatıldık.. Heteroseksizm, özgüvenimizi ve onurumuzu ayaklar altına aldı, bizi maskelemeye çalıştı. Sözlerimiz, düşüncelerimiz 'muzır' bulundu: POSETLENDIK.
ARTIK YETER!
Köylerde, metropollerde, fabrikalarda, bürolarda, sokaklarda, okullarda bir gerçek olarak varız ve her yerdeyiz. Aşkımız 'zevk-u sefa', hayatimiz bir 'fantezi', kimliğimiz 'hafta sonu hobisi' değil!!
Eşcinselliği yargılamak ve aşağılamakla bütün eşcinselleri bir yalan perdesinin ardına hapseden, okullarında zorunlu heteroseksüelliğe tabi tutarak hayati zehir eden, metropollerde katleden bu sistemin sözcülüğünü ve ikiyüzlü ahlâkinin bekçiliğini yapmış olmuyor musunuz?

Sizce de eşcinsellere yönelik ilan edilmemiş bir savaş yok mu?
Bütün etnik, kültürel ve cinsel farklılıkları yok ederek hepimizi birbirimize benzetmeye ve dolayısıyla bizi öldürmeye çalışan bu sisteme karsı beraber mücadele edelim!

HASTA YA DA SAPIK OLAN EŞCİNSELLER DEĞİL, ÇÜRÜYEN KAPİTALİST TOPLUMDUR!
YA BİRLİKTE ÖZGÜRLEŞECEĞİZ, YA HEP BİRLİKTE ÇÜRÜYECEĞİZ!

EŞCİNSELLERİN KURTULUŞU AYNI ZAMANDA HETEROSEKSÜELLERİ DE ÖZGÜRLEŞTİRECEKTİR!!!

KAOS GL

Dost "kraliyeti" KAOS GL'ye ışınlanın!