Dernegime Dokunma

İbnistan Forum: Duyurular: Lambdaistanbul: Dernegime Dokunma
Sayfanın en üstüÖnceki mesajSonraki mesajSayfanın en altıBu mesaja link  

ibnistan (admin)

07 Haziran 2008, Cumartesi - 01:06 Mesajı değiştirmek için tıklayın!

Dernegime Dokunma!



"Dernegime Dokunma!" kampanyasinin ilk eylemi icin 7 Haziran Cumartesi gunu saat 13.00'te Taksim meydani'nda bulusuyoruz. Saat 13.30'da Galatasaray Meydani'nda yapacagimiz bir performans ile de orgutlenme hakkimizin gasp edilmesini protesto ediyoruz. "Dernegime Dokunma!" diyen herkesi aramizda gormek istiyoruz.

Lambdaistanbul LGBTT Dayanisma Dernegi





Lambdaistanbul Dava Sonucu !
29 Mayis 2008

BASINA VE KAMUOYUNA

29 Mayis 2008 tarihinde Lambdaistanbul derneginin kapatilma davasinda yerel mahkeme, kapatma yonunde karar verdi. Bundan sonraki surec, davanin Yargitay tarafindan incelenmesiyle devam edecek. Bu surec tamamlanana kadar dernek varligini surdurecek.

1993'ten beri Istanbul'da faaliyet gosteren Lambdaistanbul, 2006 Mayis'inda derneklesti. Istanbul Valiligi, dernek tuzugunun hukuka ve ahlaka aykiri oldugunu iddia ederek kapatilmasi icin savciliga basvurdu. Savci orgutlenme ozgurlugu kapsaminda davayi reddetmesine ragmen Valilik karara itiraz ederek konuyu mahkemeye tasidi. 2007 Temmuz'unda gorulmeye baslayan davanin 6. durusmasi 29 Mayis 2008 tarihinde Beyoglu 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde goruldu ve yerel mahkeme, dernegin tuzugunu hukuka ve ahlaka aykiri bularak kapatilmasina karar verdi.

Lambdaistanbul derneginin kapatilma istemiyle acilan dava surecinden bizim anladigimiz, Turkiye'de fiilen ve yasal olarak varolan LGBTT orgutlerinin yasal alanin disina itilmeye calisildigidir. Toplumsal duzen, kendi icindeki celiskileri cozmeye calismak yerine, bu celiskilerin hali hazirda ceremesini ceken kimlikleri ve kisilikleri mahkum etmektedir. Boylece toplumsal duzeni koruma iddasinda olanlar LGBTT'lerin her an ve her turlu somuruye acik bir sekilde yasamaya devam etmelerinin kendi cikarlarina daha iyi uydugunu acikca belirtmis oldular.

Bizler her hak mucadelesinin mesru zeminini yaratmanin uzun cabalar gerektiginin bilincinde olarak yasal taninirlik uzerinden mesruiyet zeminimizi artirma cabalarimiza devam edecegiz.

Lambdaistanbul LGBTT Dayanisma Dernegi


Bu konu için mesaj gönderme aktif değildir. Daha fazla bilgi için yönlendiriciniz ile iletişim kurunuz.