Eski Duyurular

İbnistan Forum: Duyurular: 2005 ve öncesi: İbnistan: Eski Duyurular
Sayfanın en üstüÖnceki mesajSonraki mesajSayfanın en altıBu mesaja link  

heribert (admin)

02 Aralık 2001, Pazar - 22:05 Mesajı değiştirmek için tıklayın!
Anasayfada ufuk tefek değişiklikler yapıldı. Netscape'in bazı sürümleri (Örneğin 4.51 Türkçe) bir hattadan dolayı sayfayı açamamış. Denediğim web tarayıcılar (Netscape'in daha eski ve bir tane daha güncel versiyonu dahil olmak üzere) bu hattayı önemsemeyip sorunusuz çalıştıkları için ben daha önce fark etmemiştim.
Sayfaya yeni gelenleri daha direk asıl giriş yazısına yönlendirmek için, anasayfadaki resimlerin yerlerini değiştirdim.
Yaşanan bazı aksiliklerden dolayı daha önce vaat ettiğim yeni yazıları henüz ekleyemedim. (Örneğin Microsoft programların bazı tutarsızlıklardan dolayı hem yeni taktığım harddiske windows setup uymadı hem eskisi silindi. Sorunu çözdüm sonuçta, fakat beni çok uğraştırdı.)
Heribert

Sayfanın en üstüÖnceki mesajSonraki mesajSayfanın en altıBu mesaja link  

heribert (admin)

10 Ekim 2001, Çarşamba - 14:36 Mesajı değiştirmek için tıklayın!
Son günlerde siteye bazı küçük teknik değişiklik uygulandı. Alt sayfalarında arka planı değişti. Zira yüksek kontras, okurken gözü da az yoruyormuş. (Ben ilk tasarımda beyaz çok ışın vererek gözleri yoruyor diye yanlış bir tahminde bulunmuştum. Beyaz üzere siyah yazı en rahatmış. Ancak renk de sevdiğim için bir orta yolu gerekir herhalde.)
Giriş sayfasında büyük resim altında şimdi iki link bulacaksınız. "İbnistan Yansıması" bildiğiniz anasayfaya bir geçit, İbnistan Forum ise şu anda bulunduğuz foruma geçittir. (Ayrıca anasayfadan herhangi bir konu sayfasına geçtikten sonra foruma geçit bulunmaktadır).

Foruma yeni yazılar sürekli, yani arasıra - internet dışında da bir hayatım var, ekliyorum. Sizin katkınız da olursa daha da ilginç haline gelebilir. Ama evet bende bu tarz katkılarda genelde üşengeç davranan birisiyim.
Yakında İbnistan Yansıma bölümüne (=anasayfa ve bağlı konular) yeni ve geniş bir yazı eklencektir.
Heribert

Sayfanın en üstüÖnceki mesajSonraki mesajSayfanın en altıBu mesaja link  

ibnistan (admin)

16 Ağustos 2002, Cuma - 23:17 Mesajı değiştirmek için tıklayın!
Bir yandan tatil bir yandan oturduğum evde yaptığım tadilatlardan dolayı bu ay forumla pek ilgilenemem. Her şey yolunda giderse (tadilatlar, bilgisayrımda veya kendimde :) aksilik olmasa) önümüzdeki ay ibnistan anasayfa bölümünde de nihayet bazı yenilikler olacak, forumun işlevi de yeniden tanımlanacak. ancak sitemi ayırabileceğim zaman ve enerjim sınırlı. Sanal ortamının dışındaki hayatım benim için önceliklidir.

Kendi tarzınıza uygun kişisel ile toplumsal evrimleşme konusunda herkese en iyisini diliyorum.
Heribert
ibnistan ibnesi

Sayfanın en üstüÖnceki mesajSonraki mesajSayfanın en altıBu mesaja link  

ibnistan (admin)

16 Aralık 2002, Pazartesi - 01:04 Mesajı değiştirmek için tıklayın!
Nihayet (güncel olarak planlanmamış) anasayfaları bölümünde içerik ve biçim olarak bazı yenilik oldu.
Giriş sayfası da oldukça değişti. http:\www.ibnistan.net
Yeni güncellemelerden haberdar olmak için foruma kayıt olabilirsiniz.
Heribert

Sayfanın en üstüÖnceki mesajSonraki mesajSayfanın en altıBu mesaja link  

ibnistan (admin)

04 Şubat 2003, Salı - 17:19 Mesajı değiştirmek için tıklayın!
26 ocak ile 7 subat arasinda yurt disinda oldugum icin, su anda acak asgari bir düzeyde sitemi takib edebilirim. (Türk klaviyesi de yok buralarda!)
Kurban Bayramda siteme biraz daha zaman ayirabilecegimi umut ediyorum.
Heribert

Sayfanın en üstüÖnceki mesajSonraki mesajSayfanın en altıBu mesaja link  

ibnistan (admin)

29 Temmuz 2003, Salı - 02:57 Mesajı değiştirmek için tıklayın!
Tatil neden ile yirmi Ağustosa kadar forumu ancak asgari bir düzeyde takip edebilirim. Arasıra gelen mesajları kontrol edeceğim, fakat yeni haber, duyuru v.b. benim tarafımdan eklenmeyecek. Üye olduktan sonra, elbette kendi başınıza haber, fikir v.s. ekleyebilirsiniz. Ancak telefonlu mesajlar ve seks ilanları silinecektir, çünkü forumun amacının dışındadır.

Heribert
İbnistan ibnesi

Not:
Soldaki "Hızlı Kurs" linkine tıklayarak forumun kullanımı ve amacını açıklayan bilgilere ulaşabilirsiniz! Ayrıca amaç bölümü aşağıya kopyalıyorum:

Bu forumda herkes, kendi tarzında, kendi fikirlerini, düşüncelerini ve duygularını özgürce ifade edebilsin.


Ancak forumun ve sitenin kişisel ve yasal sorumluğu sadece bana aittir. Geçerli bir email adresiyle kayıt olan herkese açık bir forum olduğu için bazı kararlar tek başına vermek zorundayım. Birey olarak hareket ettiğim için belli bir ön çerçevesi çizmek de benim hakkım olduğunu düşünüyorum.
Sizler ise ya niyetime güveneceksiniz ya alternatif aramak zorundasınız. İyi niyet ise kurallarla da garanti alınamaz. Makul kurallar bazı durmlarda eşgüdümü kolaylaştırabilir. Fakat kurallar kendi kendine amaç olup akıl ve gönüllülüğün üstün duruma gelince iyi niyetin va aklın iflası başlar. Aşagıda vermek gerektiğini düşündüğüm azgari kısaltlamaları da, bu forumda yararlı bir fikir alışverişinin temelini koruyabilmek doğrultusunda, katı olarak değil sağduyulu olarak yorumlamanızı rica ediyorum.

Bu forumun fikir alışverişi niteliğini korumak için seks partneri bulmak veya ticari amaçlar ön plana koyan ilan tarzında yazılara izin yoktur. Türkiye'de bulunduğum(uz) için ifade özgürlüğü kısatlayın bazı TC yasalarına maalesef burada da uymak gerekebilir. Ancak ilgili yasaları eleştirmek elbette serbesttir!

Kasti sabotaj niteliğinde olan, yani forumun işlevi ciddi engeleyen veya başka kişiler için tehlike yaratan davranışlardan dolayı (Örneğin başkasını zor durumu düşürebilecek özel bilgiler vermek, iftira v.b.) birisinin üyeliği geçiçi veya devamlı olarak kapatılabilir. Ağır durumlarda kimin nereden bağlandığını IP numerasıyla tespit edilebilir! Bunun dışında ben de Türkiye'de oturuyorum ve eğer görürsem ve anlarsam, bu ülkede suç sayılan yazıları (Örneğin, bazı toplumsal putlara hakaret.) silmek zorunda kalabilerim.

Ayrıca başka insanlar tarafınından öğrenilince, sizin (veya başkası) için ciddi sorunlar yaratabilen bilgiler İnternet ortamında paylaşmayın!




Forumdaki masajları bulmak kolaylaştırmak için, konular değiştirilebilir, yazılar başka bir konuda yeniden gruplandırılabilir, eski yazılar bir arşiv bölümüne aktarılabilir. Mesajların tümü 20 MB aşınca, eski yazılar silinebilir.
Siteyi tamamen gönüllü olarak hazırladığım için ancak yasal bir yükümlüğünü içermeyen bir niyet beyan edebilirim. Olabilecek ihmal ve hatalar için anlayışınızı rica ediyorum.