Eşcinselleri aşağılayan köşe yazarına dava

İbnistan Forum: Duyurular: 2005 ve öncesi: Lambdaİstanbul: Eşcinselleri aşağılayan köşe yazarına dava
Sayfanın en üstüÖnceki mesajSonraki mesajSayfanın en altıBu mesaja link  

ibnistan (admin)

13 Aralık 2004, Pazartesi - 10:33 Mesajı değiştirmek için tıklayın!
Bugün (10 Aralık 2004) sabah saat 10.00'da Zeytinburnu Adliyesi'nde, Lambdaistanbul katılımcılarının Akşam Gazetesi köşe yazarı Burhan Ayeri aleyhine açtığı dava görülmeye başlandı.

Burhan Ayeri, TV eleştirileri yazdığı köşesindeki 31.7.2004 tarihli yazısında, Lambdaistanbul gönüllülerinin katıldığı 29 Temmuz'da Skytürk'te yayınlanan "Rüstem Batum'la Söylenmeyenler" programı hakkında, katılımcı arkadaşlarımız ve eşcinsellere hakaret içerikli ifadelerde bulunmuştu. Ayeri, "Şeylere Özgürlük" başlıklı yazısında, eşcinselleri aşağılayan, küçük düşüren ifadeler kullanmıştı. Örneğin eşcinsellerden "cinsel sapkınlar" olarak bahsetmişti.

Bunun üzerine, Lambdaistanbul olarak, Ayeri hakkında maddî ve manevî tazminat davası açtık. Davanın bugün görülen ilk duruşması, Ayeri'nin itirazının değerlendirilmesi gerekçesiyle 23.02.2005 tarihine ertelenmiştir.

Biz eşcinsel bireyler olarak, tüm eşcinselleri, bu haksızlığa göz yummayıp, tepki vermeye ve kampanyalaştırılmış bu dava sürecinde Lambdaistanbul'a destek olmaya çağırıyoruz.

Lambdaistanbul Eşcinsel Sivil Toplum Girişimi
Tel: +90 (0) 212 245 70 68
Büyükparmakkapı sok. Halas Apt.
20/4 Kat:3 İstiklal Caddesi
Beyoğlu-İstanbul
www.lambdaistanbul.org
lambda@lambdaistanbul.org