Arkadaşımız Demet, Berlin Onur Etkinliklerindeydi

İbnistan Forum: Duyurular: Lambdaistanbul: Arkadaşımız Demet, Berlin Onur Etkinliklerindeydi
 Alt konuMesaj  Son Mesaj


Sayfanın en üstüÖnceki mesajSonraki mesajSayfanın en altıBu mesaja link  

ibnistan (admin)

02 Ağustos 2006, Çarşamba - 14:36 Mesajı değiştirmek için tıklayın!

Arkadaşımız Demet, Berlin Onur Etkinliklerindeydi


Lambdaistanbul, 30.07.2006

Lambdaistanbul'dan Demet Demir bu sene Berlin Christopher Street Day (Onur Haftası Etkinlikleri) etkinliklerine katıldı. 24 Haziran 2006 tarihinde bu kapsamda düzenlenen mitingde Türkiye'yi temsilen aşağıdaki konuşmayı yaptı.




Merhaba arkadaşlar,

Benim anlatacaklarım Türkiye ile ilgili. Son iki yıldır şiddet yaşıyoruz. İki yıldan fazla oldu travesti ve transseksüellere para cezası kesiliyor. Önceki yasada "teşhircilikti", şimdiki yeni yasada "kabahat suçu". Cezası ise 100 YTL ile 1,000 YTL arasında. Bu cezanın ödenmediği takdirde katlanmış faizleri oluyor. Bir çok arkadaşımız mahkeme kapılarında. Para cezaları kesilenlerin sayısı belli değil. Hiç bir iş alanında çalışma hakkımız yok. Tek alternatif seks işçiliği kalıyor. Son yıllarda transfobik cinayetler arttı. Neredeyse her ay bir kişi ölüyor.

Üç ay önce Ankara'nın Eryaman semtinde travesti ve transseksüellere şiddetli baskınlar düzenlenmeye başladı. Örgütlü faşistler tarafından düzenlenen bu baskınlara, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in yasadışı talimatlarıyla oluşan A Takımı dediğimiz ahlak timleri de destek veriyor. Yerel halkı da kışkırtan örgütlü faşistler travesti ve transseksüellerin evlerine saldırıyorlar. Sokakta yaşanan şiddet evlere kadar gelmiş. Yasadışı davranışlarla evlerin kapıları kırılıyor, evdeki insanlar dövülüyor, evde eşyalar parçalanıp, hatta pencereden sokağa atılıyor.

Buna direnenleri yıldırmak için evlerinin önünde nöbet tutarak dışarıya çıkmalarına ya da içeriye girmelerine engel olunuyor. Hızını alamayan saldırganlar polisin de desteğiyle pompalı tüfeklerle evlere baskın düzenleyip insanları öldürmek üzere yaralıyorlar. Hastaneden dönen yaralı insanlara "yine mi geldiniz" deyip, yaralı halde evin içindee dövüyorlar. "Buraları terkedin, yoksa hiçbiriniz için iyi olmaz" diye tehditler savruluyor. Korkutmak için ellerde sopa, satır, bıçak ve tabanca kullanılıyor.

Hükümet bu insanlık dışı saldırılara göz yumuyor. Saldırganlar hakkında yapılan şikayetler sonuçsuz kalıyor. Bir de polis onların omuzlarını sıvazlayıp "aferin" diyor.

Mersin, İstanbul, İzmir ve Bursa olmak üzere bu tür saldırılar diğer şehirlere de sıçramıştır.

Bursa'da polisler travesti ve transseksüelleri cezalandırmak için mezarlığa götürüp çırılçıplak soyuyor, sözlü hakaret edip yüzlerine tükürüyor. Sonra da üzerlerine işiyor. Yine Bursa'da kurulan Gökkuşağı LGBT Derneği hakkında valilik savcılığa kapatılması için suç duyurusunda bulunmuştur. Aynısı bir ay önce Lambdaistanbul LGBTT Dayanışma Derneği'ne de yapılmaya başlandı. Gerekçe ise "ahlaka aykırı olmakmış". Herkesin herşeyin örgütlendiği bir ülkede LGBTT örgütüne izin verilmemeye çalışılıyor.

Endişeliyiz, daha sırada kimler var. Can güvenliği yok. Çalışma hakkı yok. Yaşama hakkı yok. Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığı Türkiye'de sürmektedir. Herkesin duyarlı ve tepkili olmasını istiyoruz. Kamuoyu yaratıp dünya genelinde tepkilerimizi dile getirip işkencecilerden hesap soralım.

Demet Demir

Kaynak: Lambdaistanbul


Bu konu için mesaj gönderme aktif değildir. Daha fazla bilgi için yönlendiriciniz ile iletişim kurunuz.