Türkiye Sosyal Forumu'ndayız

İbnistan Forum: Duyurular: Lambdaistanbul: Türkiye Sosyal Forumu'ndayız
 Alt konuMesaj  Son Mesaj


Sayfanın en üstüÖnceki mesajSonraki mesajSayfanın en altıBu mesaja link  

ibnistan (admin)

01 Ekim 2006, Pazar - 14:07 Mesajı değiştirmek için tıklayın!

Ataerkilliğe Karşı Farklı bir Erkeklik Mümkün



1 Ekim Pazar, 17:30 - 19:30

ATÖLYE


A16

Atölyenin başlığı: Ataerkilliğe Karşı Farklı bir Erkeklik Mümkün


Toplantının içeriği: Kadınların kapitalist toplumdaki ikincil konumu, maruz bırakıldıkları sömürü ve baskı, şimdiye kadar sol politikalarda hep "kadın sorunu" olarak kavramsallaştırıldı. Oysa içinde yaşadığımız toplum sadece kapitalist değil, aynı zamanda ataerkil. Kapitalizm ataerkillikten beslenmekle kalmıyor, onu çeşitli şekillerde de yeniden üretiyor. Tek tek erkekler ise bireysel yaşamlarında ve toplumsal edimlerinde ataerkilliğin temel aktörleri ve taşıyıcıları. Bu anlamda "kadın sorunu" tabir edilen kadına yönelik şiddet, kadınların toplumsal, ekonomik ve sosyal hayattaki ikincil konumu, maruz kaldıkları ekonomik ve cinsel sömürü, sadece kapitalist toplumsal ilişkilerden değil, ataerkilliğin dayandığı eşitsiz kadın-erkek ilişkilerinden ve belli bir erkeklik kurgusundan da kaynaklanıyor.. Bir başka deyişle, "kadın sorunu" aslında "erkek(lik) sorunu" ve bu haliyle tüm erkeklerin sorunu.

Konuşmacılar:

Selda Tuncer

Ayşe Sargın

Yasemin Akis

Yer: İstanbul Tabip Odası, 1. Salon

Sayfanın en üstüÖnceki mesajSonraki mesajSayfanın en altıBu mesaja link  

ibnistan (admin)

30 Eylül 2006, Cumartesi - 00:04 Mesajı değiştirmek için tıklayın!

Türkiye Sosyal Forumu'ndayız!

30 Eylül - 1 Ekim


Medeniyetin araçlarını değil öznesi olan insanı merkeze alan, piyasa güdümlü politikalara, savaşa önyargılara ve ayrımcılığa karşı örgütlenmelerin buluştugu Türkiye Sosyal Forumu'na Lambdaistanbul da katiliyor.

Farklı gündemleriyle bir araya gelerek birbirlerini anlamaya ve tanımaya çalışan örgütlerin dayanışma ruhuyla bütün sömürü biçimlerini açık edip çözümler ürettikleri forumda Lambda "Eşcinsel, Biseksüel, Travesti ve Transseksüellerin Sorunları" başlıklı atölye çalışmasıyla yer alıyor.

Biliyoruz ki, toplumu ve sistemi çeşitli yönlerinden değiştirtmeye çalışan bizler, toplum ve sistemden bağımısız değil, bilhakis onun bileşenleriyiz. Bu yüzden bütün sömürü sistemlerini bilmek, anlamak, birini değiştirmeye çalışırken bir diğerini yeniden üretmemek için yeni alanlarda var olmaya, yeni insanlarla yeni dünya görüşleri ile karşılaşmaya muhtacız.

Birbirimizi görerek ve bilerek dayanışmak için, en görünürlerinden en görünmezlerine kadar bütün sömürü kültürlerinin ortak köklerini keşfetmek ve onları alt etmek için
...ve elbette hayatı devrimleştirmek için Türkiye Sosyal Forumu'unda Buluşalım!

Türkiye Sosyal Forumu 30 Eylül - 1 Ekim'de İstanbul'da toplanıyor. Toplantılar Darphane-i Amire (Gülhane), ve İstanbul Tabip Odası'nın (Cağaloğlu) salonlarında yapılacak.

Program icin:
http://www.sosyalforum.org/site/dosyalar/program.htm

Lambdaistanbul LGBTT Dayanışma Derneği

Tel: +90 (0) 212 245 70 68
İstiklal Caddesi, Büyükparmakkapı Sokak, Halas Apt. 20/4
Beyoğlu - İstanbul


Bu konu için mesaj gönderme aktif değildir. Daha fazla bilgi için yönlendiriciniz ile iletişim kurunuz.