Iran'da escinsel idamlar

İbnistan Forum: Hayat ve Mücadele: Eşcinsel hareketi, toplum: Iran'da escinsel idamlar
 Alt konuMesaj  Son Mesaj


Sayfanın en üstüÖnceki mesajSonraki mesajSayfanın en altıBu mesaja link  

ülkücü gençlik

19 Aralık 2006, Salı - 21:47 Mesajı değiştirmek için tıklayın!
BEN İRANIN TUTUMUNA HAYRANIM HİÇ SORUNU YOK NE GÜZEL AYRICA AHMEDİNECAD A DA HAYRANIM ADAM DÜNYAYA KAFA TUTUYOR ELİNDEN ÖPÜLECEK Bİ İNSAN AYRICA PKK KONUSUNDADA EN SOMUT ÖRNEĞİ İRAN ATIYOR HELAL OLSUN İRAN HELAL OLSUN AHMEDİNECAD NE YAPARSA YAPSINLAR HAKLILAR

Not:
Bu mesaj "Herhangi veya başka konular" bölümünden buraya taşındı. İbnistan

Sayfanın en üstüÖnceki mesajSonraki mesajSayfanın en altıBu mesaja link  

aşk

26 Temmuz 2006, Çarşamba - 14:08 Mesajı değiştirmek için tıklayın!
eşcinsel olmanın ne demek olduğunu ancak bi eşcinsel bilir.. hani bi söz var el elin eşeğini türkü çağırarak ararmış... anlayamazlar...neo lursa olsun kendimizden ödün vermeyelim... çok üzüldüm irandaki olaya gerçekten... hesabını allaha versin bunuyapanlar...terbiyesizler..

Sayfanın en üstüÖnceki mesajSonraki mesajSayfanın en altıBu mesaja link  

ibnistan (admin)

24 Temmuz 2006, Pazartesi - 23:20 Mesajı değiştirmek için tıklayın!
"Iran'da escinsel idamlarına son!" - Basın Acıklaması

Asagidaki basin acikalamsi bugun (22 temmuz) saat 13:30'da Ankara'da Iran Buyukelciligi onunde Kaos GL ve Pembe Hayat derneklerinin katilimiyla yapildi.
Istanbul'da da Iran Konsoloslugu onunde saat 14:00'de Lambdaistanbul Dernegince ayni kampanya cercevesinde basin aciklamasi yapildi.


UNUTMADIK!

Mahmoud Asgari (16) ve Ayaz Marhoni (18) bizlerden hiç de uzak olmayan bir yerde komşumuz İran'nın Meşhed şehrinde, 19 Temmuz 2005 tarihinde asılarak idam edildiler. "Suçları" birbirlerini sevmekti.

Mahmoud ve Ayaz'ı öldürenler, hapiste tuttukları 14 ay boyunca 228 kez kırbaçladılar ve işkence ettiler. Nefret, şiddet ve korku ile varlığını korumaya çalışan İran Rejimi, hayatlarının baharında, iki genç insanı katletti.

İran insan hakları örgütleri, İran'da 1979 İslam Devriminden bu yana 4000'den fazla gey ve lezbiyenin taşlanarak ya da asılarak, 100.000'den fazla insanın da, evlilik dışı ilişki dahil olmak üzere çeşitli nedenlerden dolayı idam edildiğini bildiriyor.

Zulmedilen, yok sayılan, aşağılan ve öldürülen eşcinseller ve travestiler sahipsiz değildir. Eşcinsel düşmanlığı, yani homofobi, İran'da resmi hukukta işkence ve idamlarla kendisini gösterirken, Türkiye'de Ülker Sokak ve Eryaman'da travesti ve transeksüellere karşı girişilen temizleme hareketlerinde, eşcinsellere karşı girişilen onur cinayetlerinde kendini gösteriyor. En temel insan hakkı olan, yaşam hakkı, sıra biz eşcinsellere gelince çiğneniyor, cinayeti işleyenler kahramanlaştırılıyor.

İran'ın Irak olmasını istemiyoruz!

Türkiyeli eşcinsel, biseksüel, travesti ve transeksüeller olarak İran'ın Irak olmasını istemiyoruz. Emperyalist çıkarların gündemine oturmuş İran'da her türlü demokratik adım ancak İran halkının tabandan gerçekleştirebileceği bir değişimle mümkündür. Herkesi İran'da yaşanan heteroseksist vahşete karşı sessiz kalmamaya ve İran insan hakları örgütlerine destek vermeye davet ediyoruz. Bu çerçevede;

İran Hükümeti derhal, başta 18 yaşından küçükler olmak uzere bütün idamlara son vermelidir,
İranlı lezbiyen, gey, biseksüel ve travestilerin kimlikleri ve cinsel yönelimlerinden ötürü tutuklanmalarına, işkence görmelerine ve hapsedilmelerine son verilmelidir,
İran ceza kanunundan, hemcinslerle kurulan cinsel ilişki yasağı kaldırılmalıdır,
İran Hükümeti, İranlı mültecileri takip ve taciz etmekten vazgeçmeli, mülteci statüsü kazanamamış insanlar İran'a geri gönderildiklerinde cezalandırılmamalıdırlar.
Bu taleplerimizi duyurmak için Ankara'da Kaos Gey ve Lezbiyen Kültürel Araştırmalar ve Dayanışma Derneği, Pembe Hayat LGBTT Derneği, İstanbul'da Lambdaİstanbul LGBTT Dayanışma Derneği ve Bursa'da Gökkuşağı LGBTT Derneği ile ortaklaşa yürüttüğümüz imza kampanyasında topladığımız 1000'den fazla imzayı İran Konsolosluğuna teslim ediyoruz.


Ne suç, ne günah, ne hastalık,

Yaşasın eşcinsel aşk!


Kaos Gey ve Lezbiyen Kültürel Araştırmalar ve Dayanışma Derneği (Kaos GL)

Sayfanın en üstüÖnceki mesajSonraki mesajSayfanın en altıBu mesaja link  

ibnistan (admin)

17 Temmuz 2006, Pazartesi - 23:25 Mesajı değiştirmek için tıklayın!

İmza Kampanyası: İran'da İdamlara Son


Mahmoud Asgari ve Ayaz Marhoni. Mahmoud 16, Ayaz ise 18 yaşında, bizlerden hiç de uzak olmayan bir yerde komşumuz İran'da, Meşhed şehrinde, 19 Temmuz 2005 tarihinde asılarak idam edildiler. "Suçları" birbirlerini sevmek.
Katilleri, Mahmoud ve Ayaz’ı hapiste tuttukları 14 ay boyunca 228 kez kırbaçlamakla, işkence etmekle kalmayıp, idama gelen uluslararası tepkiler üzerine, 13 yaşında bir çocuğa tecavüz etme iftirasını da atmaktan çekinmedi.

Nefret, şiddet ve korku ile varlığını korumaya çalışan İran Rejimi, hayatlarının baharında, iki genç insanı katletti.

İran insan hakları örgütleri İran hükümetlerinin 1979 İslam Devriminden bu yana 4000'den fazla gey ve lezbiyeni idamla ya da taşlamayla, 100,000'den fazla insanı da, evlilik dışı ilişki dahil olmak üzere çeşitli nedenlerden dolayı katlettiğini söylüyor.

Bursa Gökkuşağı Derneği, Kaos GL Derneği ve Lambdaistanbul LGBTT Dayanışma Derneği olarak İran'daki idamları ve eşcinselliğin suç olmasını protesto etmek amacıyla bir imza kampanyası başlattık. Kampanya metni ve imza vermek için tıklayın!. Bizler İstanbul'da 22 Temmuz 2006 günü saat 14:00'da Cağaloğlu'ndaki İran Konsolosluğunun önüne giderek basın açıklaması ile birlikte imzaları konsolosluğa ulaştıracağız. Bursa ve Ankara'da iseniz diğer derneklerin eylemlerini takip edin, onlar da imza topluyorlar.

İmza Vermek İçin Tıklayın!

Lambdaistanbul LGBTT Dayanışma Derneği

Sayfanın en üstüÖnceki mesajSonraki mesajSayfanın en altıBu mesaja link  

ALUCRALI

02 Ağustos 2007, Perşembe - 23:47 Mesajı değiştirmek için tıklayın!
ÜLKÜCÜ GECLİĞE AYNEN KATILIYORUM

Sayfanın en üstüÖnceki mesajSonraki mesajSayfanın en altıBu mesaja link  

ibnistan (admin)

08 Ağustos 2007, Çarşamba - 18:17 Mesajı değiştirmek için tıklayın!
Zeki ve iyi niyetli insanlar birbirinden çok farklı ve bazı konuda çok da zıt düşünebilirler. Zira farklı deneyimler, öğenebildiklerimiz ve kültürlerimiz doğal olarak çok farklı bakış acılara çıkış noktalarımıza sebep olurlar. Yine de bazı insanlara "geri zekalı" demek hakaret değil tespit sayılmalı.


Bu konu için mesaj gönderme aktif değildir. Daha fazla bilgi için yönlendiriciniz ile iletişim kurunuz.