Eşcinselliğin Sonu ve Heteroseksüelliğin Ölümü

İbnistan Forum: Kitap, Film, Müzik, Sanat ... : Eşcinselliğin Sonu ve Heteroseksüelliğin Ölümü
Sayfanın en üstüÖnceki mesajSonraki mesajSayfanın en altıBu mesaja link  

ibnistan (admin)

06 Ocak 2006, Cuma - 15:03 Mesajı değiştirmek için tıklayın!

Eşcinselliğin Sonu
-ve Heteroseksüelliğin Ölümü-
BERT ARCHER
Türkçesi: Ayşe Borovalı, Koray Atak


Çitlembik Yayınevi

Tüm dünyada yeni bir cinsiyet kuramı tartışılıyor:
Eşcinselliğin Sonu ve Heteroseksüelliğin Ölümü


"Neden kendimizi cinsel davranışlarımızla açıklamakta direniyoruz?"

Farklı deneyimlere sahip yeni bir okuyucu kitlesi için yazılmış olan “Eşcinselliğin Sonu ve Heteroseksüelliğin Ölümü”, yukarıdaki soruya popüler ve tartışma yaratacak bir yanıt arıyor. Bert Archer'ın, Dawson's Creek, Friends, Roseanne, Shakespeare, Madonna ve Calvin Klein'a atıf yaparak ulaştığı yanıtlar, popüler kültürden, edebiyattan, tarihten ve yazarın kişisel deneyimlerinden de beslenerek güncel ve eğlenceli olduğu kadar öğretici bir kitap niteliği taşıyor. Provokatif denebilecek tezler ileri süren Archer, son yıllarda gey/hetero ayrımının ortadan kalktığını savunuyor ve eşcinsel hareketin, tıpkı feminizm gibi, kültürel ve tarihsel bir evreyi temsil ettiğini öne sürüyor.

İlk basıldığında büyük tartışmalar yaratan bu kitapta Bert Archer, her birimizin aklından geçen, fakat asla açıkça tartışmadığımız soru işaretlerinin izini sürerken, bizlere, cinsellik kategorilerinin eskisinden çok daha iç içe geçtiği günümüz dünyasında birbirimize etiketler yapıştırmadan, sırf kendimiz gibi davranarak yaşamanın kapılarını aralıyor.


‘Öyle görünüyor ki,bugünlerde sokakta farklı bir şey kendini gösteriyor: kültürel radyodan yayılan yeni bir müzik.Bu müziği hem kadınlarla hem de erkeklerle yatan,onlara aşık olan,onlarla birlikte yaşayan ve onlardan ayrılan sıradan kadınlar ve erkekler yaratıyor ve yine onlar dinliyor; tutku nehri,cinsiyet farklılığını kolayca aşarak onları nerede sonlanacağı bilinmeyen bir yere götürüyor. Şimdilik bu insanlar daha çok, sanatçı, öğrenci, ve diğer kültürel araştırmacıların arasından çıkıyor; fakat bu yalnızlıkları büyük ihtimalle uzun sürmeyecek’

Bu henüz bir başlangıç.

-Kitaptan


Eşcinselliğin Sonu
308s. 14.50 YTL



Kaynak ve yayıncı:
Çitlembik Yayınevi
Çitlembik Yayınevi'de bu kitap


Bu konu için mesaj gönderme aktif değildir. Daha fazla bilgi için yönlendiriciniz ile iletişim kurunuz.