Başlangıç

Tartışma forumuna hoş geldiniz! Bu doküman size forumu en verimli şekilde kullanmanızı sağlayacak temel bilgiler içermektedir. Herhangi bir problem ile karşılaştığınızda lütfen ana menüden İletişim linki altındaki yönlendiricilerinize başvurunuz.

Tartışmaları Okuma

İnternet bağlantısı olan herkes forumdaki tartışmaları okuyabilir. Tartışmaları okumak için ana menüden Konular linkini izleyip ilginizi çeken konunun üstüne tıklayınız. Her sayfadaki menü sayesinde geriye dönebilirsiniz.

Tartışmalara Katılma

Var olan tartışmalara bir mesaj göndermek için sayfanın altındaki "Mesaj Ekle" düğmesine basınız. Mesajınızın görünümünü geliştirmek için Düzenleme Kodlarını kullanabileceğiniz gibi temel bazı HTML kodlarını da kullanabilirsiniz. Tartışma yönlendiricisinin ayarlarına göre bir tartışma genel kullanıma açık olabildiği gibi sadece kullanıcı hesabı (kullanıcı adı ve şifresi) gerektiren özel kullanıma da açık olabilir. Mesaj gönderebilmek için sayfadaki istenilen bilgileri sağlamanız gerekmektedir.

"Yeni Sohbet Yarat" düğmesine basarak yeni bir sohbet yaratabilirsiniz. Böylece tartışmaya girdiğiniz başlık adıyla yeni bir altkonu eklenecek ve sohbetin ilk mesajınızı girmenize olanak sağlanacaktır. Başlığınızı girdikten sonra mesajınızı yukarıdaki bilgiler doğrultusunda gönderebilirsiniz.

Forumu Tarama

Tartışma forumunda mesaj tarihine (Yeni Mesajlar) ve anahtar sözcüğe (Sözcük Tarama) göre tarama yapabilirsiniz. Bu iki tarama yöntemi de kolaylıkla ilginizi çeken tartışmaları bulmanıza yardımcı olacaktır.

Tarihine göre yeni mesajları taramak için ana menüden Yeni Mesajlar linkine tıklayınız. Geçerli bir hesabınız varsa kullanıcı adınızı ve şifresinizi uygun yazı alanlarına yazarak en son incelemenizden itibaren yeni gönderilen mesajları tarayabilirsiniz. Kullanıcı hesabınız yoksa bir tarih girerek bu tarihten itibaren gönderilen mesajları taramanız mümkündür. Ana menüdeki Geçen Gün ve Geçen Hafta linklerini de geçen bir gün verya bir hafta içinde gönderilen mesajları tarayabilirsiniz.

Anahtar sözüğe göre tarama yapmak için ana menüden Sözcük Tarama linkine tıklayabilirsiniz. Taramada kullanılacak sözcükleri uygun yazı alanına yazınız. Sözük Tarama seçeneği için daha detaylı bilgiyi tarama sayfasında bulabilirsiniz.

Tarama tamamlandığında sayfadaki herhangi bir linke basarak ilgili sayfalara ulaşabilirsiniz.

Hesap Açma

Tartışma formunda bir hesap sahibi olmak size aşağıdaki olanakları sağlar:

Bir hesap açmak için ana menüden  Özellikler linkini seçin!

Daha Detaylı Bilgi İçin Başvuru Kaynakları

Forum hakkında daha detaylı bilgi almak için ana menüden Düzenleme ve Çözümler dokümanlarını inceleyebilirsiniz. Bunun dışındaki sorularınız için tartışma forumunda uygun alanlara yönlendiricilere verya sistem sorumlusuyla iletişim kurunuz

İBNİSTAN

Bu forumda herkes, kendi tarzında, kendi fikirlerini, düşüncelerini ve duygularını özgürce ifade edebilsin.


Ancak forumun ve sitenin kişisel ve yasal sorumluğu sadece bana aittir. Geçerli bir email adresiyle kayıt olan herkese açık bir forum olduğu için bazı kararlar tek başına vermek zorundayım. Birey olarak hareket ettiğim için belli bir ön çerçevesi çizmek de benim hakkım olduğunu düşünüyorum.
Sizler ise ya niyetime güveneceksiniz ya alternatif aramak zorundasınız. İyi niyet ise kurallarla da garanti alınamaz. Makul kurallar bazı durmlarda eşgüdümü kolaylaştırabilir. Fakat kurallar kendi kendine amaç olup akıl ve gönüllülüğün üstün duruma gelince iyi niyetin va aklın iflası başlar. Aşagıda vermek gerektiğini düşündüğüm azgari kısaltlamaları da, bu forumda yararlı bir fikir alışverişinin temelini koruyabilmek doğrultusunda, katı olarak değil sağduyulu olarak yorumlamanızı rica ediyorum.

Bu forumun fikir alışverişi niteliğini korumak için seks partneri bulmak veya ticari amaçlar ön plana koyan ilan tarzında yazılara izin yoktur. Türkiye'de bulunduğum(uz) için ifade özgürlüğü kısatlayın bazı TC yasalarına maalesef burada da uymak gerekebilir. Ancak ilgili yasaları eleştirmek elbette serbesttir!

Kasti sabotaj niteliğinde olan, yani forumun işlevi ciddi engeleyen  veya başka kişiler için tehlike yaratan davranışlardan dolayı (Örneğin başkasını zor durumu düşürebilecek özel bilgiler vermek, iftira v.b.)  birisinin üyeliği geçiçi veya devamlı olarak kapatılabilir. Ağır durumlarda kimin nereden bağlandığını IP numerasıyla tespit edilebilir! Bunun dışında ben de Türkiye'de oturuyorum ve eğer görürsem ve anlarsam, bu ülkede suç sayılan yazıları (Örneğin, bazı toplumsal putlara hakaret.) silmek zorunda kalabilerim.

Ayrıca başka insanlar tarafınından öğrenilince, sizin (veya başkası) için ciddi sorunlar yaratabilen bilgiler İnternet ortamında paylaşmayın!


Forumdaki masajları bulmak kolaylaştırmak için, konular değiştirilebilir, yazılar başka bir konuda yeniden gruplandırılabilir, eski yazılar bir arşiv bölümüne aktarılabilir. Mesajların tümü 20 MB aşınca, eski yazılar silinebilir.
Siteyi tamamen gönüllü olarak hazırladığım için ancak yasal bir yükümlüğünü içermeyen bir niyet beyan edebilirim. Olabilecek ihmal ve hatalar için anlayışınızı rica ediyorum.


İbnistan
Heribert Mürmann

Copyright © 1998, DiscusWare, LLC, all rights reserved
Sanal alanım için bazı değişiklik uyguladığım bu forum yazılımının kaynağı hakkında bilgiler