Lambdaistanbul'un Kapatılma Davası

İbnistan Forum: Duyurular: Lambdaistanbul: Lambdaistanbul'un Kapatılma Davası
 Alt konuMesaj  Son Mesaj


Sayfanın en üstüÖnceki mesajSonraki mesajSayfanın en altıBu mesaja link  

ibnistan (admin)

04 Şubat 2008, Pazartesi - 23:51 Mesajı değiştirmek için tıklayın!

Lambdaistanbul'un Kapatilma Davasinda Son Durum!


Cumartesi, 2 Şubat 2008



Bugun kapatilma davamizin 3. durusmasi goruldu. Mahkemenin atamis oldugu bilirkisi tarafindan incelenmek uzere Istanbul Universitesi Hukuk Fakultesi Ogretim Uyesi Doc. Dr. Tufan Oguz'e dava dosyamiz gonderilmisti ve bilirkisiden gelecek geri bildirime gore hâkim bir karara varacakti. Fakat bilirkisiden henuz bir yanit gelmedigi icin, bir sonraki durusma 6 Mart Persembe saat 10.55'te 3. Asliye Hukuk mahkemesinde gorulecek.

Surec uzadikca, bu demokrasi ayibi gozlerimizin onunde daha da belirginlesiyor. Genel ahlak kisvesi altinda bizlere dayatilanlar bir bir desifre oluyor. Toplumun ahlakini korumak adina, yine toplumun bir kesimi gormezden gelinip lezbiyen, gey, biseksuel, travesti ve transseksuel (LGBTT) bireyler damgalaniyor, ahlaksiz var sayilip otekilestiriliyorlar.

Istanbul Valiligi'nin, Lambdaistanbul'un adinda gecen lezbiyen, gey, biseksuel, travesti, transseksuel kelimelerini ve amacini genel ahlaka aykiri bulmasi uzerine baslayan bu surec, ilgili yargi organlarinin da ahlaka aykiri dernek kurulamaz saviyla beyinlerimizde birer kiymikcasina derinlesiyor.

Orgutleme ozgurlugunun herkes icin bir hak oldugu ulkemizde, yasalar LGBTT bireylerin orgutlenmesine aykiriymiscasina yorumlaniyor; var olusumuz ve kendimizi ifade etme hakkimiz elimizden alinmak isteniyor. Yargi, LGBTT bireylere donuk negatif toplumsal onyargilardan besleniyor, toplum yargidan olumsuz etkileniyor, homofobi gun be gun gelisip escinsellerin ensesinde Demokles'in kilici gibi sallaniyor.

Bunlar olurken Devletin gorevi, vatandaslari arasinda ayrimciligi ve esitsizligi gidermekken ve dolayisiyla yasalarda bu ayrimciligin tuketilebilmesi icin gerekli duzenlemeleri yapmasi gerekirken surec tam tersine isletilmek isteniyor. Anayasa'nin kanunlar onunde esitligi koruyan 10. maddesinde “cinsel yonelim” ve “cinsiyet kimligi” ayrimciliginin yer almasi gerektigini pek cok LGBTT birey ve orgut dile getirirken, devlet sanki bu talebi yapan insanlar Turkiye Cumhuriyeti'nin vatandaslari degilmiscesine “toplum hazir degil” saviyla kulaklarini tikiyor.

Peki, toplum neye hazir! Escinsel oldugu gerekcesiyle bir insani oldurmeye, siddet uygulamaya mi? Ayni nedenle ise almamaya, is vermemeye mi? Toplumdan dislamaya, izole etmeye mi? Bunlarla mucadele ederken orgutlenmesine engel olmaya mi hazir? Evet, toplum bunlari yapmaya yillarca hazir oldu.

Sunu biliyoruz ki, toplumu ayrimci olmamaya, siddetsiz olmaya hazirlamak devletin de sorumlulugu. Bizler LGBTT orgutleri olarak sorumluluklarimizin bilincindeyiz, an ve an bu ayrimci ve esitliksiz tutumlarla mucadele ediyoruz. Devlet de ustune duseni yapmali, Anayasa'nin kanunlar onunde esitlik maddesine cinsel yonelim ve cinsiyet kimligi ayrimciligini ekleyerek, toplumun escinsellere donuk siddet ve nefretine bir son verebilmek icin ilk adimini atmali. Iste o zaman, yeni bir LGBTT Dernegi kuruldugunda ilgili valilik bu dernegi kapatmak istemesinin bir suc ve ayrimcilik oldugunu bilecek, iste o zaman ters iliski teklif etti diye kimse kimseyi olduremeyecek, iste o zaman escinsel oldugu gerekcesiyle kimse isten atilmayacak… Iste o zaman Turkiye'de demokrasinin varligindan konusmaya baslayacagiz.


Lambdaistanbul LGBTT Dayanisma Dernegi

Tel: +90 (0) 212 245 70 68
Istiklâl Caddesi, Katip Celebi Mah. Tel Sok. No: 28/6 Kat:5
Beyoglu - Istanbul

www.lambdaistanbul.org


Bu konu için mesaj gönderme aktif değildir. Daha fazla bilgi için yönlendiriciniz ile iletişim kurunuz.