İbnistan Forum

Kusura bakmayın bu foruma artık yeni yazı yazılamaz. Ben 2001'de oluşturduğum bu siteyle son yıllarda ilgilenemedikçe foruma sadece reklam veya sitenin içeriğiyle alakası olmayan yazılar gelir. Bu yüzden forumu kapatım. Eski, gerçekten eski tartışmalara merak edenler elbette bunları hâlâ okuyabilirler.



İbnistan'daki konularıyla bağlantısı veya tamamlayıcı niteliği olan yazıları artık ekleyemezsiniz: Paylaşmak istediklerinizi, bildiklerinizi, düşüncelerinizi, hayattan öğrendiklerinizi, bilimde yeni gelişmeler, toplumda yaşananlar, yaşadığınız zorluklarla birlikte güzellikleri de, (karşı) fikir ve eleştirilerinizi, nefret ederseniz de bunun sebepleri, sevginizi, insan olarak mutlu ve bütünsel yaşamak adına düşlerinizi, ... .

İbnistan sitesinde olduğu gibi sizin yazılarınız eşcinsellik konusunun sınırlarını da aşabilir, zira asıl konumuz insandır!
Konu bakımından uyan, aydınlatıcı veya düşündürücü yazılar fikrine katılsam katılmasam da bir kaç gün içinde onaylanacak. Ancak bu forumu chat kanalıymış gibi değil, bir nevi okur sayfaları olarak kullanmanızı rica ederim.

Mesaj eklemek için kayıt olmanıza gerek yok. Kayıt olursanız gelen mesajların email hesabınıza gönderilmelerini isteyebilirsiniz ve kişisel bir profil bırakabilirsiniz.

Önemli not: Arkadaş aramak konusu
 KonuMesaj  Son Mesaj
Site ile ilgili genel düşünceleriniz 44   17 Aralık - 10:17
  "Misafir kitabımız"

Duyurular 219   08 Temmuz - 23:08
  İbnistan sitesinde yeni gelişmeler, güncellemeler,...
Eşcinsel ve muhalif grupların duyuruları!
Eşcinsellik ve Tekamül: feksefe, ahlak, inançlar 54   05 Mayıs - 21:10
  hayatta cinselliğin yeri, karşılıklı saygı, inançlar ve insan sevgisi, bilinçlenip olgunlaşmak, ...
olmak, olmamak, kendimizi bulmak, açılmak, yaşamak 21   30 Mayıs - 14:02
  bireysel gelişme, perspektifler, denemeler, özgürlük ve bağımlılık,
Hayat ve Mücadele: Eşcinsel hareketi, toplum 29   13 Ekim - 12:47
  toplumsal alanlar: okul, askerlik, şiddet ve aşağılanma, örgütlenmek, ..
Kosmos: Bilim, insan ve evren 4   29 Aralık - 08:07
Sağlık 11   03 Eylül - 12:27
Kitap, Film, Müzik, Sanat ... 8   21 Eylül - 17:32
  Kitap tavsiye edilebilir, ilgili izlenim, düşüncelerinizi de anlatabilirsiniziz.
Herhangi veya başka konular 9   26 Temmuz - 13:40
  Nereye yazacağınızı bilmezseniz buraya yazın! Uygun görüldüğünde yeni başlıklar oluşturalacak veya yazılar başka başlıklarda toplanabilir. Elbette hoş "gey"iklere de hayır denilmez.

169 kullanıcı kayıtlıdır.


Sevgi ve aşk düşündüğümüzde, sarılabileceğimiz biri özlediğimizde, ruhsal ve vücutsal birleşme arzuladığımızda ilk olarak hemcinse yöneldiğimiz için, insanlar bize ibne derler. Desinler de, ama özlemlerimizi, kişiliğimizi, aşkımızı da yok sayarak, bizi yalnız sekse, seksinin vücutsal ve ruhsal bütünlüğü ise tek bir vücut parçasına indirgemelerine izin vermeyelim, çünkü asıl hakaret seçilen sözcük değil, bu indirgemeciliktir.

Toplumun çizdiği bu çerçevreye uyarak karanlıkta, gizli gizli yaşanan özgürlük sayılmaz. Ancak insanların yüzüne bakarak olduğumuz gibi görünüp ve görünmek istediğimiz gibi yaşayabildiğimizde özgür sayılabileceğiz. Kolay değil, ama en azında bunun bilincinde olalım.

© İbnistan: iletişim
İbnistan tamamen bağımsız olan kişisel sanal alanımdır. Heribert Mürmann


Eğer solda bir menü yoksa İbnistan Forum'un giriş sayfası: www.ibnistan.net/forum/