Eşcinsellik ve Tekamül: feksefe, ahlak, inançlar

İbnistan Forum: Eşcinsellik ve Tekamül: feksefe, ahlak, inançlar
 Alt konuMesaj  Son Mesaj
Eşcinsellik ve Tekamül (anasayfalarda) -    
Hermann Hesse: Kendi Seçtiğim Hayat -    
eski forumdan kalan bazı yazılar 6   22/11 22:56
Nefse terbiye mi eziyet mi? 3   05/03 12:11
"ALLAH'IN merhametinden ne kadar uzak... " 35   05/05 21:10


Sayfanın en üstüÖnceki mesajSonraki mesajSayfanın en altıBu mesaja link  

beetle

11 Ekim 2006, Çarşamba - 20:58 Mesajı değiştirmek için tıklayın!
eşcinselliği tam anlamıyla senelerdir çözmeye çalışan ve en sonunda beynimdeki o tık noktasında anlamış ,kadın olarak yaradılmış, ancak algılama farklılığı olan biriyim..
Eşcinsellik,Kuranı Kerimde de yeri olan bir kavram, ancak ne kadarımız bunu tam anlamıyla kavrayabiliyoruz bilemiyorum..
Fiziksel yaradılışımızda hiçbir kusur olmaksızın eşcinsel olabilmemiz nedendir?
Lanetmidir eşcinsellik , Allah tarafından mı verilmiştir? Evet, lanettir çünkü beyin yaradılışımızla ilgilidir..Gerçek eşcinsel, kadınların yaradılışına saygı duymayan, onlarda hiçbir güzel taraf bulamayan,ki bu fiziksel nitelikte diil, algılama ve varoluş olarak gereksiz olduklarını düşünen diil ,inanan, hatta yeryüzünde kadının varoluşuna bile bir anlam veremeyen, Allah inancı olmayan ve hiçbirzaman olamayacak olan ( ki bunu Kuranı Kerimde okuduğunuz zaman daha iyi anlayacaksınız ) , bizim eşcinsel olarak nitelendirdiklerimizle uzaktan yakından alakası olmayan, lanetinden ötürü hiçbirzaman bir erkekle beraber olamayacak, ve yine bu lanetten bir kadınla hayatını geçirmek zorunda kalıp, inançsız ve sadece erkek seven, sadece onların yaratılmasında bir anlam gören biri olarak ölecektir...

Sayfanın en üstüÖnceki mesajSonraki mesajSayfanın en altıBu mesaja link  

simgeRock

30 Aralık 2006, Cumartesi - 04:12 Mesajı değiştirmek için tıklayın!
BEN EŞCİNSELLİĞİN BU ŞEKİLDE ALGILANABİLECEĞİNİ İLK DEFA SENDE GÖRDÜM...PROFESÖRLER YANİ BİLİM BUNUN İLK OLARAK PSKOLOJİK,2. OLARAKTA BU PSKOLOJİNİN VERDİĞİ Bİ ÖN HAREKET OLARAK ; ERKEĞİN ASLINDA ERKEK OLAN ŞAHISIN,ARTIK BAYANLARI DÜŞÜNMEYİP ERKEKLERİN GÜZEL TARAFLARINI BULMAYA YADA CİNSELLİK ANLAMINDA BİŞİİLER HİSSETMESİYLE ORTAYA ÇIKAN TAMAMEN PSKOLOJİK BİR DURUM OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM ÖZ NETİCEDE...VE BURDA HEPİNİZE BİŞİİ SÖYLEMEK İSTİYORUM...hayatınızda 1 defa bile bir bayana ilgi duyuyor olmanız,onu arzulamaya çalışıyor olmanız bile kesinlikle erkek olduğunuzun ilk göstergesidir diye düşünüyorum...YANİ BANA 1 KİŞİ ÇIKSIN DESİNKİ BEN HAYATIM BOYUNCA ,HEM KÜÇÜKLÜĞÜMDE HEM GENÇLİĞİMDE,HEMDE İLERLEYEN YAŞIMDA 1 KEZ OLSUN BAYANLARI KARŞI CİNS,ETKİLENECEĞİM Bİ VARLIK OLARAK GÖRMEDİM DESİN İÇTENLİKLE SORUYORUM LÜTFEN

Sayfanın en üstüÖnceki mesajSonraki mesajSayfanın en altıBu mesaja link  

özgür ifade

07 Ocak 2007, Pazar - 21:22 Mesajı değiştirmek için tıklayın!
kesinlikle görmedim...bunu da gurula ifade ediyorum...

Sayfanın en üstüÖnceki mesajSonraki mesajSayfanın en altıBu mesaja link  

homeros35

09 Şubat 2007, Cuma - 14:57 Mesajı değiştirmek için tıklayın!
eşcinsellik kötü bir şey değil biz istemedik bunu ama yaplıcak bir şey yok psikolojiyle alakalı

Sayfanın en üstüÖnceki mesajSonraki mesajSayfanın en altıBu mesaja link  

Joseph

15 Mart 2007, Perşembe - 18:20 Mesajı değiştirmek için tıklayın!
Dayanamıyorum...
Ateş içinde yanıp gideceğim korkusu :( Tövbe etmekten baska care yok. Kimseye itiraf edememek. Herşey bir yana isyan bile edememek. Gerçekten lanetlimiyiz? üç kere o hataya düştüm ve artık töbe... dayanamıyorum.
inancıma daha fazla karşı koyamıyorum. ömür boyu yalnızlık çekeceğim biliyorum ama elimden birşey gelmiyor. töbelerimin kabul olmasını diliyorum ve bir daha bunu yapmayacağıma yemin ediyorum. Bizim de sınavımız buymuş demek diyorum. Ama duygularıma engel olamıyorum. Sadece ağlıyorum. toplumsal bakış umrumda değil. Hesap günü ne yapacağımı düşünüyorum. Herşeyimde dönüyorum. Allah'a dönüyorum. Tövbe ediyorum. Namazımı kılıyorum. Ağlıyorum. Kaderime mi ağlıyorum, pişmanlığıma mı ağlıyorum korkudan mı bilmiyorum. Sadece yalvarıyorum, merhamet diye yalvarıyorum :(
Lut'u helak ettiği gibi bizi de, en azından tövbe edip doğruyu bulanları da helak etmesin diye yalvarıyorum. Elimden gelen tek şey bu :(
Yaş 22

Sayfanın en üstüÖnceki mesajSonraki mesajSayfanın en altıBu mesaja link  

ibnistan (admin)

17 Mart 2007, Cumartesi - 02:12 Mesajı değiştirmek için tıklayın!
Müslüman olmadığım için, hatta hiç bir şey olmamaya çalıştığım için belki bana kafir derseniz. Ancak bu kadar ınsafsız ve sevgiden uzak bir Tanrı gerçekten olsaydı bence ona isyan edip Allah dememek gerekirdi, sevgi (Mevla) adına, Nur adına, Hikmet adına, Hak adına, insanlığımız adına da.

Fakat Tanrı adına, Allah Allah diyerek insanlara lanet okuyanlar, onları korkutarak sevgiden, merhametten uzaklaştırıp tekamülünü zorlaştıranlar, kalbleri kör oldukları için asıl kafirlerdir ya daha doğrusu nefsin gerçek tutsakları, çünkü kibri yüzünden nefsle savaşmaya bile bırakmışlar.

Eşcinsel olup bunu onurlu biçimde yaşamaya çalışmak kolay değil. Bu konuda bin tane şey söylenebilirdi. Ancak buna günah demek bence hiç yerinde değil. (Müslüman değilim, fakat sizinkiler de Kuran Kerim'ı kalp gözüyle dikkatlı okumak yerine sadece önyargıları onlara okutanı görürler.)

Sevgi adına, isterseniz hayvan sevgisi adına bile cinselliğimizle insancil geçinmek gerekir. Öbür yandan ruhunmuz korumak için vazgeçebilmek, insan sevgisi ve saygı daha üstün tutmak bence hayati bir önemi taşır. Ancak zayıf olup yendiğimizde (her konuda) aslımızı hatırlayıp yenilgimizi bile bir sevgi dersine dönştürebileriz. Başkalarına da affetmeyi öğreniriz, kendi kendimizi daha iyi anlamaya başlayabileriz. Allah'ın isimlerinde zalim geçmez, fakat Rab diye, yani bize ders veren olarak, hitap olunabilir.


Yanılmış olsam bile, hata yapsam da, zayıfsam, bile bile yanlışa yenilsem bile, hakkikat arayışında aklım daha çok inanmak mı ianmamak mı tarafındaysa da, bunlar, anlamak için, sevgiyi öğrenmek için, gelişmek için, tekamül için yani insanlaşmak için gereken adımlar ve süreçler. Hal böyleyken asla korkmam O'ndan, çünkü her yolda her arayışımda kalbim sevildiğini bilir, O'nu Mevla ve Rab olarak tanır. Eğer bizi yakan bir ateş varsa ancak ve ancak özümüzü hapsedeni yakmak için.

Doğru olanı, ne cennet için ne cehennemden korkarak kendimiz için bulmaya çalışalım. Bunun için O'ndan güç ve bize gereken dersler isteyebileriz. Mükemmel olmak için de değil, insan olmak için.

Sevgiler,
Heribert

Sayfanın en üstüÖnceki mesajSonraki mesajSayfanın en altıBu mesaja link  

Alp Sarioglu

25 Temmuz 2007, Çarşamba - 15:29 Mesajı değiştirmek için tıklayın!
sevgili tufan,ben ABD'de San Diego' yasiyorum. sende bilirsinki burda hayat farkli cinsel tercihleri olanlar icin cok daha kolay.
Evlilikten kacmak ile ilgili onerebilecegim bir yontem maalesef yok.Ben henuz yasimin 26 ve evlilik icin cok erken oldugunu soyluyor, daha askerlik bile yapmadigimi one suruyordum.Ama gecen ay annem ve babami karsima alip onlara farkli bir cinsel tercihim oldugundan bahsettim.Buyuk bir kavganin ardindan ortalik yatismaya basladi. Boylelikle evlilik konusu benim icin sorun olmaktan kalkmis gibi gozukuyor. Sana da ailen ile olan iliskilerinde bu durustlugu tavsiye edebilirim sadece.
Sen ABD'de nerdesin peki?Tanisip gorusebiliriz,sende istersen. Yanliz Alp Sarioglu gercek adim olmadigimdan white pages´dan bulamayabilirsin beni.Futbolcu Sabri Sarioglunu cok begendigimden bu soyismini kullandim da:)
Umarim sana yardimci olabilmisimdir.
Saglicakla kal.

Sayfanın en üstüÖnceki mesajSonraki mesajSayfanın en altıBu mesaja link  

sevgi OLANı kabul eder, ayrım yapmaz.

03 Ağustos 2007, Cuma - 19:19 Mesajı değiştirmek için tıklayın!
OLAN her neyse, ister A duygusu ister B duygusu olsun, varsa vardır. yapacak bişi yok. yoksaymak sadece bu duygunun biraz daha coşmasına ve kendini ifade etmek için yeni alanlar arayıp bulmasına yol açar. niçin hissettiklerimizi kabul etmeyelim ki? neden? varsa vardır. hem duyguların doğası şöyledir ki, onlara bakıp ilgi gösterdiğimizde yani o duyguyu hissettiğimizin farkında olup onu sevgiyle kucakladığımızda bir süre sonra söner. HUZUR için bu şart. yoksaymak hiçbir işe ya-ra-maz. her şey kocaman bir yapbozun bir parçası. BÜTÜN (Tanrı), OLAN HERŞEYDİR. biz nasıl olur da bir parçasını yoksayarız ki. toplumsal kabul görüp görmemesi pek bir şeyi değiştirmiyor. varsa vardır. benim önereceğim 2 kitap var. birincisi OSHO'nun "erkek" adlı kitabı. burda bir bölüm var "eşcinsellik"le ilgili ve okuduğunuzda size çok iyi gelecek. hem osho eşcinselliğin her insan yaşamında olan bir basamak olduğunu ve sadece bazı insanların bu basamakta takıldıklarını söylüyor ve de içinden geçip (%100 kabulü kastediyor) özgürleşebilineceğini. "KEYFİNİ ÇIKARIN" diyor. 2. kitap da "sedona yöntemi" hale dwoskin'in ganjkitaptan. duyguların doğasını ve onların nasıl içinden geçip özgürleşeceğimizi gösteren çok güzel ve basit bir kitap. bizim duygu ve düşüncelerin ötesinde bir varlık olduğumuzdan bahsediyor. her şeyden önce (reddetmekten bile önce) TANIMAK gerekir. neyi reddediyorsun, biliyor musun? OLANı tümüyle kabul edebilir miydin? kendini tümüyle kabul etmek için kendine izin verebilir miydin? toplumsal kabulü geç. ÖZe gel ÖZe. yüce sevgiye. HER ŞEY ÖZDE AYNIDIR. "EŞCİNSELLİK"LE "HETEROSEKSÜELLİK" ÖZDE AYNI.

Sayfanın en üstüÖnceki mesajSonraki mesajSayfanın en altıBu mesaja link  

tufan ak

30 Temmuz 2007, Pazartesi - 15:55 Mesajı değiştirmek için tıklayın!
Sevgili Alp,
Mesajıma cevap verdiğin için cok tesekkur ederim. Senin adına gercekten sevındım, darısı başıma...
Bu konuyu seninle yuzyuze konusmak istersem cok mu ileri gitmiş olurum? Lütfen cürretimi mazur gör ama benim halimden anlayan birinin ve bana bu kadar yakın mesafede oturan birinin varlıgı cok hoşuma gitti doğrusu
XXX
Tufan

Sayfanın en üstüÖnceki mesajSonraki mesajSayfanın en altıBu mesaja link  

bitter_krep

13 Ekim 2008, Pazartesi - 12:34 Mesajı değiştirmek için tıklayın!
kadınlardan tiksinip sonra da kadın gibi mi davranıyorlarmış?
erkeğin doğasında vardır kabalık, büyük hareketler, güç, keskinlik..


Bu konu için mesaj gönderme aktif değildir. Daha fazla bilgi için yönlendiriciniz ile iletişim kurunuz.