Eskişehir'de Şiddet

İbnistan Forum: Duyurular: Lambdaistanbul: Eskişehir'de Şiddet
 Alt konuMesaj  Son Mesaj


Sayfanın en üstüÖnceki mesajSonraki mesajSayfanın en altıBu mesaja link  

ibnistan (admin)

08 Temmuz 2009, Çarşamba - 23:08 Mesajı değiştirmek için tıklayın!

Eskişehir'de saldırılara yönelik basın acıklaması



Basına ve Kamuoyuna

Hesap Verin!
4 Temmuz 2009 gece 00.00 sularinda Ataturk caddesinde yuruyen iki trans arkadasimiza beysbol sopalariyla 5-6 kisi saldirmislardir. Uzerlerine bira sisesi firlatan saldirganlari arkadaslarimiz caddede bulunan polise sikâyet etmelerine ragmen polis ilgilenmemis ardindan da saldirganlar arkadaslarimizi sopalarla dovmuslerdir. Bu ulkede yasayan herkesi korumakla yukumlu olan polis siddet magduru arkadaslarimiza yardim etmemis hastaneye goturmek yerine bir de hakaret edip biber gazi sikmistir. Bir arkadasimiz yuruyemeyecek halde digerinin kafasinda dikisler mevcut, kollari bacaklari yara icinde olan arkadaslarimizla Devlet Hastanesinde de ilgilenilmemistir.

Saldırıyı ve saldırganları teshir ediyoruz!
Edindigimiz bilgilere gore saldirganlarin isim ve lakaplari ise soyle; Baris Erkin, Simitci Erhan, Matis Faruk, Kuafor Hasan ve arkadaslaridir. Kirmizi toprak mahallesinde cetelesen bu ekip sistematik bir sekilde trans arkadaslarimiza siddet uygulamakta ve olumle tehdit etmektedir. Saldirilar ayni yerde belirli araliklarla ayni kisiler tarafindan gerceklestirilmektedir ve "Kirmizi Toprak Cetesi" diyebilecegimiz bu cetelesmeye polis acilen mudahale etmelidir!

Kimin Ahlak'ı ?
Kisi guvenligi ve yasama hakkina dogrudan uygulanan bu baski, siddet ve cinsel saldirilar heteroseksist erkek egemenliginin urettigi homofobik ve transfobik davranislarin uygulanmasidir. 'Genel Ahlak' yaftasiyla ayrimciligin ve yok saymanin uzeri kapatilarak, yasadiklarimiz mesru gosterilmeye calisilmaktadir!

Nefret'e Hayır!
Turk Ceza Kanunu'nda "nefret sucu" taninmali, nefret cinayetleri son bulmalidir. Anayasal esitligi duzenleyen 10. maddeye "cinsel yonelim" ve "cinsiyet kimligi" ibareleri eklenmelidir.

Travesti ve transeksueller yalnız değildir!
Yasalarca yok sayilarak devlet eliyle mesrulastirilmaya calisilan ozellikle trans bireylere yonelik nefrete dayali siddete karsi ses cikariyoruz! Translar yalniz degillerdir, adalet yerini bulana saldirganlar ceza alana kadar bu olayin ve bundan sonraki her olayin her zaman oldugu gibi takipcisi olacagiz.

LGBT Hakları Platformu
Izmir Siyah Pembe Ücgen Derneği
Kaos GL Derneği
Lambdaistanbul LGBTT Dayanışma Derneği
MorEl Eskişehir LGBTT Oluşumu
Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği
Piramid Diyarbakir LGBTT Oluşumu

Lambdaistanbul LGBTT Dayanışma Derneği
Tel: +90 (0) 212 245 70 68
Istiklâl Caddesi, Katip Celebi Mah. Tel Sok. No: 28/6 Kat:5
Beyoğlu - İstanbul
www.lambdaistanbul.org
lambda@lambdaistanbul.org


Bu konu için mesaj gönderme aktif değildir. Daha fazla bilgi için yönlendiriciniz ile iletişim kurunuz.