Tra(ns)vesti ve Tran(s)seksüel

İbnistan Forum: Duyurular: 2005 ve öncesi: Tra(ns)vesti ve Tran(s)seksüel
 Alt konuMesaj  Son Mesaj
bkz. Lambdaİstanbul: Transgenderlerle dayanışma -    

Sayfanın en üstüÖnceki mesajSonraki mesajSayfanın en altıBu mesaja link  

ibnistan (admin)

29 Mayıs 2005, Pazar - 18:04 Mesajı değiştirmek için tıklayın!
Travesti Düşmanlığı Meyvelerini Veriyor!


Petek adlı arkadaşımız 17.05.2005 Salı gecesi saat 02:30 civarında Beşiktaş Teşvikiye’de kendi evinin kapısının önünde bıçaklanarak öldürüldü.

Petek’in üç yerinden bıçaklanarak öldürüldüğü anlaşıldı. Hacettepe İngilizce Tıp mezunu, 34 yaşında, arkadaşları çevresinde sevilen ve kimseyle sorunu olmayan Petek’in katilleri ile ilgili soruşturma polis tarafından sürdürülüyor. Travesti cinayetlerinde alışıla geldiği gibi bu cinayetin de faili meçhul kalacağından endişeliyiz. Diğer travesti cinayetlerinde de olduğu gibi bu cinayetin de tesadüf olduğuna inanmıyoruz.

Medyanın haftalardır travestilere karşı yürüttüğü kampanya sonucu cesaret kazanan travesti transseksüel düşmanlarına engel olmak için herkesi travesti ve transeksüellere destek olmak için seslerini yükseltmeye, bu cinayetin de hasır altı edilmemesi için gayret göstermeye çağırıyoruz.

Bu cinayetlerin engellenmesi hepimiz için bir insanlık görevidir.


Lambdaistanbul Eşcinsel Sivil Toplum Girişimi

Sayfanın en üstüÖnceki mesajSonraki mesajSayfanın en altıBu mesaja link  

ibnistan (admin)

16 Temmuz 2004, Cuma - 13:08 Mesajı değiştirmek için tıklayın!
Bir travesti cinayeti daha!


15.07.2004 tarihinde saat sabah 02:00 sularında Cevizlibağ mevkiinde transseksüel bir arkadaşımız polisten kaçarak karşıdan karşıya geçmeye çalışırken bir trafik kazası sonucu can verdi. Araba çarpması sonucu tanınmayacak hale gelen yüzü sebebiyle kimliği tespit edilemedi. Arkadaşlarının itirazlarına rağmen savcı beklenmeden kaldırılan bedeni trafiğin kapanıyor olduğu bahane edilerek acele bir şekilde morga kaldırıldı. Trafik basit bir tampon çiziği yüzünden yetkili kişilerin beklenmesi adına saatlerce aksatılabilirken böyle vahim bir kazanın alelacele geçiştirilmesi bir transseksüelin hayatının bir arabanın tamponundan bile daha ucuz görüldüğünü suratımıza çarptı. Böylece bir transseksüel ölümünün daha üstü örtülmüş oldu. Kazayı gerçekleştiren araç ortadan kayboldu.

Herhangi bir işte çalışmalarına fırsat verilmeyen travesti ve transeksüellerin hemen hepsi bugün seks işçiliği yapmak zorunda kalıyor. Bir kısmı evlerde bir kısmı otoyol kenarlarında kendi geçimlerini sağlayabilmek için uğraşırken seks işçiliğinin zor ve tehlikeli şartlarına göğüs germek zorunda kalıyorlar. Devamlı yaşanan şiddet seks işçiliği yapmak zorunda kalan transseksüel ve travestileri daha kuvvetli bir şekilde vuruyor. Aileleri dahil hiç bir kurum tarafından var olma çabalarında destek bulamayan travesti ve transsekseüller, otoyol kenarlarında çalışmak zorunda bırakılmaları sebebiyle travesti ve transseksüel düşmanları tarafından açık hedef, bir tür "av" olarak görülüyor. Üzerlerine araba sürülen arkadaşlarımızın yaralanma ya da ölüm haberlerini tekrar tekrar duymak zorunda kalıyoruz.

Travesti ve transseksüellerin yaşadığı şiddet herkes tarafından daha fazla içselleştirilip normalleştirmeden bu şiddetin ve kayıplarımızın son bulması adında biz herkes için önyargıları kırma ve toplumsal barışı sağlama çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bunun yanında yetkililerin de üzerilerine düşen görevi yapıp işyerlerinde travesti ve transeksüellerin çalışabilmesi için eski tutsaklara ve sakatlara uygulanan kota sisteminin getirilmesinin aciliyetinin farkına varmaları için uyarıyoruz.

Eşcsinsel Travesti ve Transeksüel cinayetleri politiktir!

Lambdaistanbul Eşcinsel Sivil Toplum Girişimi