Transgenderlerle dayanışma

İbnistan Forum: Duyurular: 2005 ve öncesi: Lambdaİstanbul: Transgenderlerle dayanışma
Sayfanın en üstüÖnceki mesajSonraki mesajSayfanın en altıBu mesaja link  

ibnistan (admin)

21 Aralık 2004, Salı - 00:25 Mesajı değiştirmek için tıklayın!
TRAVESTİLERE YÖNELİK YILDIRMA POLİTİKASINA DİRENİYORUZ!

Son iki yıldır travesti ve transseksüellerin varlığına yönelik yıldırma ve sindirme uygulamaları gerçekleştiriliyor. Polis ve savcılıklar bunu mevcut ceza kanunundaki iki maddeye dayanarak yapıyor ve "üstünü başını yırtıp gösterdi" gibi yalan tutanaklar yazarak travestileri "hayâsızca hareket" ve "teşhircilik"le suçluyor. Polis, ön ödemeli ceza denilen bir sistemle üstüste aynı kişilere yüksek miktarda para cezaları kesiyor. Bunda amaçlanan, travestileri maddi külfet tehdidiyle sokağa çıkamaz hale getirmektir. Bir süredir bu para cezalarını ödemeyip mahkemelerde davalar açılmasını sağlayarak mücadele ediyoruz. Çünkü travesti olmak, teşhircilik ya da hayasızlık değil, doğal bir varoluştur. Bunun anlaşılması için mücadelemize devam edeceğiz.

Türkiye'de herkesin kendi kimliğiyle özgürce yaşama hakkına inanıyorsanız, bu mücadelemize destek vermek için hepinizi 24 Aralık Cuma günü Sütlüce(Halıcıoğlu)'deki Beyoğlu Adliyesi'nde transseksüel arkadaşımız Ece'nin duruşmasına katılmaya davet ediyoruz. Saat 9'da Sütlüce Vapur İskelesi'nde toplanıp, Adliye'ye doğru dövizlerimiz ve sloganlarımızla yürüyeceğiz.

Yer: Sütlüce Vapur İskelesi (Haliç Köprüsü'nün Halıcıoğlu ayağına yakın)
Tarih: 24 Aralık 2004 Cuma
Saat: 09:00

Lambdaistanbul Eşcinsel Sivil Toplum Girişimi
0212 245 70 68
http://www.lambdaistanbul.org

Sayfanın en üstüÖnceki mesajSonraki mesajSayfanın en altıBu mesaja link  

ibnistan (admin)

10 Ekim 2004, Pazar - 22:33 Mesajı değiştirmek için tıklayın!

9 Ekim 2004, basın açıklaması



Biz bu ülkede yaşayan travesti ve transseksüeller olarak bizlere yönelik ayrımcılık ve şiddetin artık son bulmasını istiyoruz.

Son bir buçuk yıldır, emniyet güçleri ve savcılar, yaşam alanlarımızı daraltmak ve görünürlüğümüzü yok etmek için yeni bir yol buldu: para cezaları. Bu para cezaları, TCK’nın 419. ve 576. maddelerinden kesiliyor. Bu maddeler, “alenen hayasızca hareket” ve “teşhircilik” konularını düzenliyor. Oysa onlarca arkadaşımıza yolda yürürken, alışveriş yaparken, lokantada yemek yerken bu maddelerden ceza kesilmektedir. Hatta saldırıya uğradığımızda bile, emniyet güçleri güvenliğimizi korumak yerine bize suçlu muamelesi yapıp, kelepçeleyip gözaltına alıyor, hatta dövüyor. Bize saldıranlar ise polisin gözü önünde çekip gidiyor.

Bu durumda sormak istiyoruz: Travesti-transseksüel olmak, suç mudur, hayasızca hareket veya teşhircilik midir? Bu sorunun yanıtı açıktır. “Hayasızca hareket”, “teşhircilik” gibi muğlak ifadeler, doğal varoluşumuza karşı kullanılmaktadır. Asıl amaç bizi evlere hapsetmek, sosyal hayattan menetmek ve yok saymaktır. Ama biz varız, burdayız. Bu ülkenin insanlarıyız ve herkesle eşit haklara sahip olmalıyız. Haklarımızı korumak devletin görevidir. Bunun için polis eğitilmeli, bu haksız uygulamalara bir son verilmelidir.

İstanbullu travesti ve transseksüeller

Lambdaistanbul Eşcinsel Sivil Toplum Girişimi

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi

İstanbul Toplumsal Ekoloji Platformu