Film Gösterimi

İbnistan Forum: Duyurular: Lambdaistanbul: eski: Film Gösterimi
Ayrıntılı bilgi için Lambdaistanbul ofisini arayabilirsiniz...
Tel: +90 (0) 212 245 70 68

Ofis saatlerimiz:
haftaiçi her gün 15:00 - 20:00 arası
haftasonu her gün 13:00 - 20:00 arasıdır

Adresimiz:
İstiklal Caddesi, Büyükparmakkapı sokak, Halas apt. 20/4
Beyoğlu - İstanbul
Sayfanın en üstüÖnceki mesajSonraki mesajSayfanın en altıBu mesaja link  

ibnistan (admin)

19 Ocak 2006, Perşembe - 18:35 Mesajı değiştirmek için tıklayın!
21 Ocak 2006, Saat: 17:00

BELGESEL KISA FİLM


TRAVESTİ TERÖRÜ/ Süre: 18'35" AYKUT ATASAY

Türk medyasında "öteki" olarak sunulmaktan da öte cinsel bir nesne, ilginç bir yaratık hatta bir böcek gibi sunulan travesti ve transseksüellerin yıllardır süregelen bu tek taraflı temsillerinde söz sahibi olma, kendileri hakkında yapılan haberlere yanıt verme ve bu haberlerin onlara günlük yaşamlarında nasıl bir geri dönüşümü oldukları hakkındaki tartışmalarına gazeteciler Tuğrul Eryılmaz, Murat Çelikkan ve sosyolog Pınar Selek de katılıyor. Belgesel, bu tür tek taraflı yapılan, dolayısıyla ayrımcılığa ve sömürüye müsait haberlere karşı, bu haberleri tüketen okuyucuda ya da izleyicide bir tür farkındalık ve şüphecilik duygusu yaratmayı amaçlıyor.
Film, IF Bagimsiz Filmler Festivali'nde kisa film bolumunde gosterilmeye ve yarismada yer almaya hak kazandi, subat ayinin ikinci haftasinda film AFM'de gosterilecek.

Anlat Istanbul
Yönetmen: Ümit Ünal, Kudret Sabancı, Selim Demirdelen, Ömür Atay, Yücel Yolcu
Oyuncular: Mehmet Günsür, Güven Kıraç, Erkan Can, Çetin Tekindor, Fikret Kuşkan, Altan Erkekli, Özgü Namal, Nurgül Yeşilçay, Yelda Reynaud, Nejat İşler, Ozan Güven, Azra Akın
Görüntü Yönetmeni: Mehmet Aksin
Senaryo: Ümit Ünal
Müzik: Tan Tunçağ
Filmin Konusu: İstanbul'da bir gece. 5 hikaye. Birbirinden çok ayrı gibi görünen bu hikayeleri birleştiren bir tek şey vardır. Hepsi eski peri masallarına benzerler. Kader, Borges'in dediği gibi, çeşitlemelere düşkündür. Bir çingene klarinetini, Fareli köyün kavalcısına dönüştürür. Kırımızı Şapkalı Kız bir mafya kuryesidir. Cindirella ise talihsiz seks işçisi. Katilinden kaçan dünya güzeli bir prenses Beyoğlu ormanlarından 8. cüceyle karşılaşır. İstanbul'a yeni gelmiş ve aç kalmış bir Kürt genci Uyuyan Güzel'le tanışır. 5 ünlü masal, İstanbul gecesinde bir belirir bir kaybolurlar. Sıradan hayatların içinde masal pırıltıları yanar, söner. Anlat İstanbul, 5 yönetmen tarafından çekilmiş ama şaşırtıcı bir bütünlüğe sahip, bir hikaye anlatan bir film. Masallar şehri İstanbul'a aykırı bir güzelleme.

En iyi kadın oyuncu ödülü bu filmdeki 'erkekten kadına transseksüel' rolüyle Yelda Reynaud'a verilmişti.



Ödüller:
• 24. İstanbul Film Festivali, 2005 - Ümit Ünal - En İyi Film
• 24. İstanbul Film Festivali, 2005 - Yelda Reynaud - En İyi Kadın Oyuncu
• 12. Adana Altın Koza Film Şenliği, 2005 - En İyi Stüdyo
• 12. Adana Altın Koza Film Şenliği, 2005 - Veli Kahraman - En İyi Sanat Yönetmeni
• 12. Adana Altın Koza Film Şenliği, 2005 - En İyi Kurgu
• 12. Adana Altın Koza Film Şenliği, 2005 - Mehmet Aksın - En İyi Görüntü Yönetmeni
• 12. Adana Altın Koza Film Şenliği, 2005 - Ümit Ünal - En İyi Film

Sayfanın en üstüÖnceki mesajSonraki mesajSayfanın en altıBu mesaja link  

ibnistan (admin)

13 Ocak 2006, Cuma - 14:12 Mesajı değiştirmek için tıklayın!

14,18 Ocak 2006 Cumartesi, Çarşamba


Her çarşamba saat 19:30 da Lambdaistanbul'da Türkçe altyazılı gösterimler başlıyor!

14 Ocak 2006, Cumartesi. Saat: 17.00

Tanrılar ve Canavarlar
(Gods and Monsters)


Yönetmeni: Bill Condon
Yapım Yılı: 1998
Oyuncular: İan McKellen, Brendan Fraser, Lynn Redgrave


Konusu: Genç ve yakışıklı bir serseri olan Clayton Boone kötü huylu bir ihtiyar olan James'in evinde bahçıvan olarak çalışmaya başlar.
Çiçeği burnunda bahçıvan, bu sıra dışı patronunun, otuzlu yılların başlarında çok meşhur olan, orijinal Frankenstein filmlerini yaratan
dahi James Whale olduğunu öğrenince çok şaşırır. Öte yandan James, ilk karşılaştığında erkeksi görünüşünden etkilendiği Clayton ile arkadaş olmaya çalışır. Ona portresini yapmayı teklif eder. Bu teklif, genç Clayton'un hoşuna gider. Clayton bütün arkadaşlarına bu ünlü patronundan bahseder. Ancak arkadaşları onun modellik yapmasını kuşku ve alayla karşılarlar. Ama yine de yaşlı adamın Clayton'a kapılarını açtığı zengin ve ihtişamlı dünyayı kıskanmadan edemezler.
Ağır ağır da olsa James ve Clayton arasında alışılmadık bir arkadaşlık gelişir. Her ikisi de iç dünyalarının derinliklerinde yer alan farklı duyguları bir bir dışa vurmaya başlar. Ama kızgın ve kafası karışmış olan Clayton, saf saf yeni arkadaşının gizli amaçları olduğuna inanmaya başlar. Sonunda James'in gerçek amacının ne olduğu anlaşılınca şok ve gerçek arkadaşlık ve tutkunun, bütün önyargıları aşabileceğini anlar.




18 Ocak 2006, Çarşamba. Saat:19:30

L Word - 1.bölüm


L word! Medyanın herkesi tüm dünyanın heteroseksüel olduğu yalanına inandırma ısrarı artık sona mı eriyor? Amerika'da Los Angeles'te geçen bu dizide birbiriyle arkadaş 8 kadının kendi cinsinden sevgilileri ve arkadaşlarıyla yaşadıkları işleniyor. Daha önce erkek eşcinsellerin hayatını konu alan Queer As Folk'tan bir kaç yıl sonra bu kez arkadaşlıkları, ilişkileri, sorunları ile lezbiyen ve biseksüel kadınların günlük hayatlarını anlatan L word dizisi karşımızda.
Diziyi lezbiyen bir kadın olan Rose Troche yönetmiş, yine eşcinsel bir kadın, Guinevere Turner yazmış.

Sonunda kendimizinkinden başka, çoğunluktan farklı olan başka hayatların da varolduğunu; tek boyutlu ( hatta çoğu zaman da katil ) klişe tiplemelerinin arkasına sığınmayan dizide, farklı kişilikteki eşcinsel kadınları görebiliyoruz. Açılma sorunları, aileler, uzun süreli ya da tek gecelik ilişkiler, eski sevgililer, biseksüellik konularına içerden bir bakış.

Sayfanın en üstüÖnceki mesajSonraki mesajSayfanın en altıBu mesaja link  

ibnistan (admin)

04 Ocak 2006, Çarşamba - 21:47 Mesajı değiştirmek için tıklayın!
Son Günler (Latter Days): 7.1.2006 Cumartesi, Saat: 17:00

Filmin Adı: Son Günler (Latter Days)
Yönetmeni: C. Jay Cox
Yapım Yılı: 2003
Oyuncular: Steve Sandvoss, Wes Ramsey, Rebekah Johnson

Konu: Aaron Davis ve Christian Markelli dünyanın en zıt karakterli iki insanıdır belki de. Aaron mutlu bir yuva kurmayı hayal eden ve dini inançlarından başka bir şeyi önemsemeyen bir Mormon misyoneridir. Christian ise her gece başka bir erkeği yatağa atma heveslisi bir parti oğlanıdır. Her şey Aaron ve üç misyoner arkadaşının Christian'ın yan dairesine taşınmaları ile başlar. Christian ve arkadaşları, Christian'ın bu dörtlüden birini yatağa atıp atamayacağı konusunda iddialaşır. Christian tabii ki Aaron'u seçer. İki sorun vardır; Christian Aaron'a bir anda âşık olur ve Mormon'lar dünyadaki eşcinsel dostu gruplar sıralamasında biraz aşağılardadır.

Lambdaistanbul
Eşcinsel Sivil Toplum Girişimi
Tel: +90 (0) 212 245 70 68

Ofis saatlerimiz:
haftaiçi her gün 15:00 - 20:00 arasi
haftasonu her gün 13:00 - 20:00 arasidir.

Adresimiz:
Büyükparmakkapı sokak Halas apt. 20/4
Beyoğlu İstanbul


Bu konu için mesaj gönderme aktif değildir. Daha fazla bilgi için yönlendiriciniz ile iletişim kurunuz.