Lezbiyenler

İbnistan Forum: Duyurular: 2005 ve öncesi: Lezbiyenler
Sayfanın en üstüÖnceki mesajSonraki mesajSayfanın en altıBu mesaja link  

heribert (admin)

08 Ağustos 2001, Çarşamba - 16:38 Mesajı değiştirmek için tıklayın!

BİLİTİS & SAPPHONUN KIZLARI


Merhaba arkadaşlar,

Sapphonunkızları grubu, 1999 Ekim ayında adında bir mailing list açmıstı. Amacımız grup üyelerinin iletişimini sağlamaktan öte, ulaşabildiğimiz bütün lezbiyen ve biseksüel kadınların birbirleriyle başbaşa sohbet edebileceği, karanlığın ya da duvarların (yani insanlarin, yumusatıım demiştim :)) yarattığı engellerin en azından internet ortamında aşılmasını umduğumuz bir ortamdı. O gün bugündür, gerek arkadaş çevreleriyle gerek internet üzerinden listeyi bulanlarla listedeki insan sayısı 150' yi buldu ve bu sayı hızla artmaya devam ediyor. Sapphonunkızları grup olarak devam etmiyor biliyorsunuz, ama biz sapphonunkızlarından iki kişi, artık adı "Bilitis" olan listenin devamlılığını saglamayı ve saphonunkızlarına mail atan insanları cevapsız birakmamayı önemsediğimiz için, bu konularda calışmaya devam ediyoruz.

Internet üzerinden de olsa, küçümsenmeyecek bi caba heralde :) neyse, bilitis listesinin tanitim yazısı aşagıda, belki cok acıklayıcı değil ve de eksik ama kimse habersiz kalmasın diye gönderiyorum. Neden sadece kadınlara açık bir liste? diye biraz sitemle soranlar olabilir. Çünkü herkes her yerde biraraya gelip kendi dilini, iletişim şeklini oluşturabiliyorken, lezbiyen/biseksüel kadınlar bu anlamda toplumun içinde birbirine en güç ulaşan gruplardan biri. Zaten bütün kadınlar heryerde iş/okul/aile/arkadaş çevresi/vs. vs. erkeklerle, heteroseksüellerle iletişim halindeyken, birbirleriyle iletişim kurabilecekleri bir alandan yoksunlar.

sevgiler

Sayfanın en üstüÖnceki mesajSonraki mesajSayfanın en altıBu mesaja link  

heribert (admin)

08 Ağustos 2001, Çarşamba - 16:44 Mesajı değiştirmek için tıklayın!

BİLİTİS MAILING LİSTESİ

Bilitis mailing listesi, lezbiyen ve biseksüel kadınların görünür olarak yaşamalarının oldukça sorunlu olduğu ülkemizde, lezbiyen ve biseksüel kadınlar olarak birbirimize ulaşabilecegimiz, istediğimiz herseyi konusabileceğimiz bir liste. :)

Nasılsa herkesin fake bir e-mail adresi olduğu için, herkes bu listede kim olduğunu belirtmeye gerek duymadan yazışabilir. Bu durumda listeye katılacak insanların güvenliği konusunda şüpheleneceğinizi tahmin ediyorum. Ancak bu konuda da yıllardır artan internet tecrübemize güvenebilirsiniz. Bize güven duygusu vermeyen kimseyi bu listeye eklemeyeceğiz. Türkiyeli lezbiyen ve biseksüel kadınların birbirleri ile hoş, üretken, zekice sohbetler yapacağı bu mailing listesi ancak bizim katkılarımızla var olabilir, hiç kimse bize hiçbir sey sunmuyor. Ne yaratırsak, ne üretirsek biz yaratacağız ve üreteceğiz...

Listede özellikle lezbiyen olmaktan kaynaklı sorunlar ve çözüm önerileri, lezbiyen feminist yaklaşım benzeri konular konuşulmaktadır. Elbette başka konulara da açık olduğumuz gibi, genelde dönüp dolaşıp geldiğimiz ana konular bu şekilde şekillenmiştir. Listedeki insanların güvenliği açısından, uygunsuz mesajlar gönderenler listeden atılacaktır.
Bizimle iletişim kurmak ya da bize katılmak icin iletişim adreslerimiz:

bilitis@yahoogroups.com sapphonunkizlari@hotmail.com

Sayfanın en üstüÖnceki mesajSonraki mesajSayfanın en altıBu mesaja link  

ibnistan (admin)

08 Mart 2002, Cuma - 09:57 Mesajı değiştirmek için tıklayın!
Kadınlığımızı sadece 8 Mart'ta değil,
her gün kutlamak istiyoruz!

8 MART'TA KIZKARDEŞİM İÇİN!.


Bizler bugün de biraz buruk buradayız. Çünkü, sessizliğimiz, görünmezliğimiz bizi korumadı ve korumayacak. İçinde yaşadığımız ayrımcı dünya bizi yok sayıyor. Heryerdeyiz oysa.

Irkçılığı, etnik ayrimcılığı, sınıf ayrımcılığını, emperyalizmi, cinsiyetçiliği, kısaca öğretilenlerin aksini öğrenme çabalarımız geciktikçe, insan gerçeği içinde bir cins olma durumuna gelemeyeceğiz.

Lezbiyen kadın, biseksüel kadın , heteroseksüel kadın olmak aynı olmak değil, farklı olmaktır. Bu bilinçle tüm kadınlarla yanyanayız, erkek egemen sistemin karşısında seslerimizi buluşturuyoruz. Hemen, her yerde, şimdi barış istiyoruz.

Biz Kaos GL'li lezbiyenler ve öte_ki ben lezbiyen feminist oluşum olarak; kızkardeşim için önce iç barış, sonra toplumsal barışın olduğu bir düzende daha eşit, daha adil, daha özgürlükçü bir dünya istiyoruz!

Kadınlığımızı sadece 8 Mart'ta değil, her gün kutlamak istiyoruz. Bir güne sıkıştırılmış yasaklı özgürlüğü reddettiğimiz gibi yaşamımızın her alanına taşınmış özgürlükler talep ediyoruz.

KAOS GL'Lİ LEZBİYENLER &
ÖTE_Kİ BEN LEZBİYEN FEMİNİST OLUŞUM


Bu konu için mesaj gönderme aktif değildir. Daha fazla bilgi için yönlendiriciniz ile iletişim kurunuz.