Eylem Çağrısı: Eşcinsel olduğu için öğretmen isten çıkartıldı!

İbnistan Forum: Duyurular: 2005 ve öncesi: Lambdaİstanbul: Eski Duyuruları: Eylem Çağrısı: Eşcinsel olduğu için öğretmen isten çıkartıldı!
Sayfanın en üstüÖnceki mesajSonraki mesajSayfanın en altıBu mesaja link  

heribert (admin)

08 Eylül 2001, Cumartesi - 23:37 Mesajı değiştirmek için tıklayın!
İşyerinde cinsel yönelim ayrımcılığı uzun yıllar Avrupa'da ve Amerika'da eşcinsel gündemin baş sıralarında olsa da bizde "açılmış" eşcinsellerin azlığıyla da bağlantılı olarak hiç yaşanmayan bir olay gibi görülmüştür hep. Oysa ki bu nedenle işinden çıkarılan birçok insana hep başka nedenler gösteriliyor.

Bu kez durum farklı. Başka bir şehirde çalışırken İstanbul, Bahçelievler'deki Aka Koleji'yle anlaşan öğretmen bir arkadaşımız, iki hafta kadar okulda çalıştıktan sonra hakkında bir istihbarat yapıldığı ve bunun üzerine eşcinsel olduğunun öğrenildiği iddiasıyla işten çıkartıldı. Ve bu işten çıkartılma maddi zararının hiçbir şekilde tazminini içermiyor. Söz konusu öğretmen arkadaş zararının karşılanması talebinde bulunup karşılanmazsa olayı medyaya taşıyabileceğini söylediğinde ise okul idaresinin yanıtı "Büyük balık küçük balığı yutar" oldu.

Arkadaşımız kimliğinin açıklanması yolunda hiçbir sakınca taşımıyor ancak okul idaresiyle anlaşma sağlanabilmesi halinde, bir öğretmen olduğu için ve gelecekteki mesleki yaşamını tehlikeye atmamak amacıyla bu aşamada adını açıklamamanın uygun olacağını düşünüyoruz.

Sizlerden istediğimiz aşağıdaki protesto metnini okulun özellikle faksına göndermeniz. Aynı mesaj e maille de gönderilebilir ancak faksın daha etkili olacağını düşünüyoruz. Aynı metnin bazı sendikalar, insan hakları derneği gibi kurumlar ve Lambda ve Kaos gibi eşcinsel gruplar tarafından gönderilmesini sağlayacağız. Aynı zamanda yurt dışındaki eşcinsel haber listelerine de aynı eylem çağrısını yapıp giden faksların sayısını arttırmaya çalışacağız. Aşağıdaki metnin altına imza atarken meslek ve pozisyonlar da yazılırsa sanırım daha etkili olacaktır.

Umudumuz, okul idaresinin mağdura verilen desteği görüp geri adım atması ve zararın karşılanması. Aksi halde bir sonraki aşama çok daha zorlu ve yıpratıcı olan medyaya çıkma ve yasal hak arama süreci olacak. Hepinizin desteğini bekliyoruz.

Sevgiler


Sayın Aka Koleji Yetkilileri Halim Kadıoğlu ve Sibel Çağlar

Bu öğretim yılında kadronuza kattığınız bir öğretmeni eşcinsel olduğu iddiasıyla hiçbir sosyal hakkını vermeden işten çıkardığınızı öğrenmiş bulunuyoruz. Bu davranışın çocuklarımıza en temel insan haklarının öğretilmesi gereken bir eğitim yuvasında meydana gelmesi bizi çok üzdü. Söz konusu öğretmen arkadaşı hakları yolunda giriştiği mücadelede sonuna kadar destekliyor ve kişinin cinsel yöneliminin yaptığı işi hiçbir şekilde etkilemeyeceğini bilecek kadar çağdaş ve bilinçli bir kurum gibi davranacağınızı umuyoruz. Özellikle Avrupa Birliği'ne girmeye uğraştığımız şu sıralarda, Aka Koleji'nin işyerinde cinsel yönelim ayrımcılığı gibi hassas bir konuyla gündeme gelmemesini, mağdurun zararının tazmin edilmesini ve olayın büyümemesini diliyoruz.

Saygılar

Faks: +90 212 553 26 98
e-mail: info@akakoleji.k12.tr


Bu konu için mesaj gönderme aktif değildir. Daha fazla bilgi için yönlendiriciniz ile iletişim kurunuz.