Cosmopolis'in escinsellik programi kaldirildi

İbnistan Forum: Duyurular: Lambdaistanbul: Cosmopolis'in escinsellik programi kaldirildi
 Alt konuMesaj  Son Mesaj


Sayfanın en üstüÖnceki mesajSonraki mesajSayfanın en altıBu mesaja link  

ibnistan (admin)

12 Nisan 2007, Perşembe - 01:13 Mesajı değiştirmek için tıklayın!

Cosmopolis'in "escinsellik" ile ilgili programi yayindan kaldirildi


2 Nisan 2007 Pazartesi gunu CNNTURK kanalinda yayinlanan Cosmopolis programinda, Lambdaistanbul LGBTT Dayanisma Dernegi gonullulerinden Yesim Basaran ve Hasbiye Gunacti yer aldi. Programin sunucusu Sevim Gozay, 9 Nisan 2007 Pazartesi tarihli Cosmopolis programina Bilgi Gokkusagi LGBT, Bu-Legato ve Kaos Gey ve Lezbiyen Arastirmalari Dernegi'nden gonullulerin katilacagini duyurdu.

Ancak, duyurulanin aksine, ne birinci programin tekrari ne de ikinci programin kendisi yayinlandi. CNNTURK kanalini aradigimizda, programin tekrarlariyla birlikte yayin akisindan kaldirildigini ogrendik. Bunun uzerine program yapimcilarini aradigimizda ise, CNNTURK yonetimi tarafindan yapimcilara "bu konuya biraz ara verelim" dendigi bilgisini aldik.

Bu durumun neyden kaynaklandigini ogrenmek ve yayin akisinin duyuruldugu bicimiyle hayata gecirilmesini istemek icin Lambdaistanbul olarak CNNTURK yayin yonetmenine bir mektup gonderdik. Eger siz de bireysel olarak bu talebi tekrarlamak isterseniz asagidaki taslak metni

http://www.cnnturk.com/interactive/izleyici.temsilcisi.asp

sayfasindaki form araciligiyla CNNTURK'e gonderebilirsiniz.




Cnn Turk Genel Yayin Yonetmenine;

2 Nisan 2007 Pazartesi gunu yayinlanan Cosmopolis programinda, Lambdaistanbul LGBTT Dayanisma Dernegi gonullulerinden Yesim Basaran ve Hasbiye Gunacti yer aldi. Programin sunucusu Sevim Gozay, 9 Nisan 2007 Pazartesi tarihli Cosmopolis programina Bilgi Gokkusagi LGBT, Bu-Legato ve Kaos Gey ve Lezbiyen Arastirmalari Dernegi'nden gonullulerin katilacagini duyurdu.

Escinsellik, cesitli medya kanallarinda genellikle magazin unsuru olarak ya da marjinal bir bicimde yer almakta. Dolayisiyla toplumsal gercekligi oldugu haliyle yayinlamasi ve tartismaya acmasi acisindan, Cosmopolis programinin escinselligi konu alan ilk bolumunu buyuk bir heyecanla karsiladim. Cnn Turk gibi haber etigini onemseyen bir kanaldan beklenmesi gereken sey de buydu.

Ancak, duyurulanin aksine, ne birinci programin tekrari ne de ikinci programin kendisi yayinlandi. Lambdaistanbul LGBTT Dayanisma Dernegi'nden aldigim bilgiye gore, program tekrarlariyla birlikte yayin akisindan kaldirilmis, kanaliniz tarafindan program yapimcilarina "bu konuya biraz ara verelim" denmis.

Escinsel ve biseksuellerin bu tarz programlarda toplumsal gorunurluk kazanmasi hali hazirda yasanmakta olan ayrimci tutumlarin mercek altina alinmasina yariyor. Yayinlanan ilk program, pek cok insanin kendilerini kimliklerine dair iyi hissetmelerine neden oldu. Sadece onlarin degil, benzer bir bicimde aile, akraba, arkadas ve diger cevrelerinin de konuyla ilgili soru isaretlerine yanit bulmalarini sagladi. Ancak, ilgiyle bu programin yayinlanmasini beklerken programin tekrarinin ve devaminin kaldirildigini gorunce buyuk bir hayal kirikligina ugradim.

Programin tekrarlarinin ve ikinci bolumunun nicin yayinlanmadigini merak ediyor ve bu konuda sizden bilgi almak istiyorum.

Ulkemizdeki demokrasi ve farkliliklarla birlikte yasama kulturune katkisi olacagini dusundugum Cosmopolis programinin escinsellikle ilgili olarak cekilmis olan son iki bolumunun yayin akisina yeniden konmasini talep ediyorum.

Saygilarimla...

Isim Soyad



Lambdaistanbul LGBTT Dayanışma Derneği

Tel: +90 (0) 212 245 70 68
İstiklal Caddesi, Büyükparmakkapı Sokak, Halas Apt. 20/4
Beyoğlu - İstanbul
www.lambdaistanbul.org
lambda@lambdaistanbul.org


Bu konu için mesaj gönderme aktif değildir. Daha fazla bilgi için yönlendiriciniz ile iletişim kurunuz.