Eşcinsellere tepkide Hırıstiyan ve Müslüman yobazları ortak

İbnistan Forum: Hayat ve Mücadele: Eşcinsel hareketi, toplum: Eşcinsellere tepkide Hırıstiyan ve Müslüman yobazları ortak
 Alt konuMesaj  Son Mesaj
manevi bir hastalıkmı yoksa doğal bir olgumu? 2   08/08 18:05


Sayfanın en üstüÖnceki mesajSonraki mesajSayfanın en altıBu mesaja link  

ibnistan (admin)

15 Şubat 2006, Çarşamba - 22:30 Mesajı değiştirmek için tıklayın!
Eşcinsellerin yürüyüş hazırlığı Rusya'yı karıştırdı

15 Şubat 2006 / Çarşamba
kaynak: Milliyet Gazetesi



Rusya Başmüftüsü Talgat Taceddin, mayıs ayında Moskova'da yapılması planlanan ''Eşcinsel ve Lezbiyen'' yürüyüşüne katılanların ''dövülmeleri'' gerektiğini söyledi.
Taceddin, İrterfaks ajansına yaptığı açıklamada, ''Eşcinsellerin sokaklara çıkarak yürüyüş yapmasına kesinlikle izin verilmemelidir. Eğer yine de sokaklara çıkarlarsa o zaman dövülmeleri gerekiyor'' dedi.
Eşcinselleri yürümeleri halinde, hem Müslümanların hem de Hıristiyanların döveceğini savunan Taceddin, yürüyüşe gençlerin eşcinselleri örnek almamaları için izin verilmemesi gerektiğini kaydetti.
İslam'da eşcinsel ilişkiye girenlerin idam cezasıyla cezalandırıldığını vurgulayan Taceddin, ''Onların hiçbir hakkı yoktur. Onlar çizgiyi geçtiler. Eşcinsel ilişkiye girmek Allah'a karşı suç işlemek gibi bir şeydir'' diye konuştu.
Eşcinsellerin yürüyüşüne karşı çıkan Müslümanların eyleminin, karikatür skandalına karşı tüm dünyada yapılan protestolardan daha şiddetli olacağını ileri süren Taceddin, şunları savundu:
''Eşcinseller, kendi evlerinde veya herhangi bir gizli yerde, mesela karanlık bir yerde istedikleri şeyi yapabilirler. Ancak onlar sokaklara çıkarak propagandalarını yapacak olurlarsa onları toplumdan izole etmek gerekecek.''

AŞİROV: BİZİM KİMSEYİ DÖVMEYE HAKKIMIZ YOK
Rusya'nın Asya Bölgesi Müslümanları Ruhani İdaresi Başkanı Nafigulla Aşirov da, eşcinsellerin Moskova'da yürüyüş yapmasına kesinlikle karşı çıktıklarını söyledi.
Aşirov, ''Eğer Moskova yönetimi böyle bir yürüyüşe izin verirse çok üzüleceğiz. Biz yasaya karşı çıkamayız. Biz sadece sözlerimizle ve kendimizi örnek göstererek buna karşı çıkacağız. Bizim kimseyi dövmeye hakkımız yok'' dedi.

ORTODOKS KİLİSESİ DE KARŞI
Rusya Ortodoks Kilisesi de Moskova'da eşcinsellerin yürüyüşüne karşı olduklarını belirterek, mayıs ayındaki yürüyüşe izin verilmemesi gerektiğini duyurdu.
Moskova Ruhani Akademisi Profesörü Andrey Kurayev, Eko Moskova radyosuna yaptığı açıklamada, Ortodoks kilisesinin, eşcinsel insanlara değil, eşcinselliğin propagandasına karşı çıktığını söyledi.
''Özellikle bu insanların kendilerini överek, çağdaş hayat yaşadıklarını ve yetişkinleri de kendileri gibi yaşamaya çağırmaları üzüntü veriyor'' diyen Kurayev, kilisenin hiçbir zaman eşcinsellere karşı şiddet uygulanması çağrısında bulunamayacağını kaydetti.
Moskova Patriği'nin Basın Sekreteri Mihail Dudko da İnterfaks ajansına yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
''Ortodoks Kilisesi, eşcinselleri mutsuz insanlar gibi değerlendiriyor. Ancak onların kendi ilgi alanına diğer insanları çekmesine kesinlikle karşı çıkıyor. Eğer onlar yürüyüş yapacak olurlarsa bu bir propaganda gibi değerlendirilecek ve kilise buna kesinlikle karşı çıkacak.''

SADECE HAKLARIN KORUNMASI
Rusya'daki eşcinselleri birleştirmeyi amaçlayan bazı örgütler yürüyüşü, 1993 yılında SSCB döneminin eşcinselliği suç sayan yasasının kaldırılmasının yıldönümü olan 27 mayısta yapmayı planlıyorlar.
Yürüyüşü düzenlemeye çalışanlardan biri olan Nikolay Alekseyev, ''Fontanka.ru'' adlı internet sitesinde yaptığı açıklamada, Moskova'daki yürüyüşün Batı ülkelerindeki yürüyüşlere benzemeyeceğini belirterek, ''Beş bin kişinin katılımıyla düzenlenecek yürüyüş sırasında çıplak veya açık-saçık giyimli insanlar olmayacak. Sadece eşcinsellerin haklarının korunmasının talep edileceği yürüyüşte, renkli bayraklar kullanılacak'' dedi.

Sayfanın en üstüÖnceki mesajSonraki mesajSayfanın en altıBu mesaja link  

ibnistan (admin)

20 Şubat 2006, Pazartesi - 22:49 Mesajı değiştirmek için tıklayın!

İsveç'te eşcinsel ünlülere ölüm tehdidi


1 Şubat 2006
Haydar NERGİS/STOCKHOLM, (DHA)



İsveç'te aralarında tanınmış yazar ve sanatçıların da bulunduğu 129 eşcinsel ünlü, aşırı sağcılar tarafından ölümle tehdit ediliyor. Aftonbladet gazetesinde yayımlanan habere göre, gelen ihbarlar üzerine harekete geçen Savcı Hokan Roswall, tehditlerin kaynağı olarak gösterilen aşırı sağcı Hıristiyan gruplar ve onlara ait internet siteleri hakkında inceleme başlattı.


Ölüm listesinin, kendilerine ’İncilciler’ adını veren aşırı Hıristiyan grupların sitesinde yer aldığı da öne sürüldü. Savcılığın başlattığı soruşturmada henüz somut bulgulara ulaşılamadığı ancak incelemenin derinleştirilerek devam ettirileceği bildirildi.

Aldığı tehditler nedeniyle savcılığa başvuran, kimlik değiştererek kadın olan olan İsveç’in tanınmış sinema sanatçılarından Kim Karnflak, yaşamının tehlike altında olduğunu belirterek sorumluların bulunmasını istedi.

İddiaları değerlendiren Kilise sözcüleri ise, cinsel tercihlerinden dolayı insanların Tanrı adına cezalandırılamayacağını belirtti.

kaynak: Hürriyet

Sayfanın en üstüÖnceki mesajSonraki mesajSayfanın en altıBu mesaja link  

ibnistan (admin)

14 Nisan 2006, Cuma - 22:15 Mesajı değiştirmek için tıklayın!
Katolik Kilisesi: Mastürbasyon günah

Madrid'de toplanan İspanya Piskoposlar Konferansı (CEE), mastürbasyon yapmanın günah olduğunu bir kez daha yineledi. İspanyol başrahipler, cinsel zayıflıkların Katolikler'i dinden uzaklaştırdığını savunarak, "mastürbasyon, evlilik dışı cinsel ilişki, pornografi ve eşcinsellik, namusla ilgili ciddi günahlardır" açıklamasında bulundu.

Piskoposlar, kutsal olan evliliğe karşı saldırıların toplamsal sorun yaratacağını kaydetti ve Katolik değerlerde görülen kaybın sorumlusu olarak da medyayı suçladı.

13 Nisan 2006, Hürriyet

Sayfanın en üstüÖnceki mesajSonraki mesajSayfanın en altıBu mesaja link  

bitter_krep

13 Ekim 2008, Pazartesi - 12:47 Mesajı değiştirmek için tıklayın!
üç büuük dinde de,zina, cinsel sapık ve sapkınlık olarak görülüyor bir üstteki adminin mesajında saydıkları.


Bu konu için mesaj gönderme aktif değildir. Daha fazla bilgi için yönlendiriciniz ile iletişim kurunuz.