RTÜK ahlak değil, önyargı korur

İbnistan Forum: Hayat ve Mücadele: Eşcinsel hareketi, toplum: RTÜK ahlak değil, önyargı korur
 Alt konuMesaj  Son Mesaj


Sayfanın en üstüÖnceki mesajSonraki mesajSayfanın en altıBu mesaja link  

ibnistan (admin)

22 Şubat 2006, Çarşamba - 22:11 Mesajı değiştirmek için tıklayın!

"CNBC-E televizyonu, bir süredir yayınladığı Nip/Tuck adlı dizi film nedeniyle Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından "uyarıldı".



BASINA VE KAMUOYUNA

CNBC-E televizyonu, bir süredir yayınladığı Nip/Tuck adlı dizi film nedeniyle Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından "uyarıldı".

Dizideki Sofia karakterinin, erkek olmasına rağmen kadın görünümünde olması ve kendini kadın hissettiği için ameliyatla cinsiyetini değiştirmek istemesi, bu da yetmezmiş gibi, "lezbiyen olduğu iddia edilen" hastane çalışanı Liz ile aralarında bir yakınlaşma olması, RTÜK tarafından "Türk aile yapısına" aykırı bulundu. Uyarı cezasının gerekçesi; dizide Sofia ve Liz arasında geçen konuşmalardı. Cezanın gerekçesinde, bu diyalogda yer alan ifadeler nedeniyle söz konusu televizyon kanalının 3984 sayılı Kanunun 4üncü maddesinin (e) bendinde belirlenen "yayınların toplumun milli ve manevi değerlerine ve Türk aile yapısına aykırı olmaması" ilkesini ihlal ettiği belirtiliyor ve "uyarılmasına" karar veriliyordu.

Türkiye'nin her yerinde, her gün, her dakika çeşitli kesimlere yönelik şiddet olayları, aşağılama ve dışlama gibi türlü ayrımcılıklar yaşanırken, üstelik bütün bunlar toplumun aynası olan medyaya olanca sakilliği ve meşrulaştırılmışlığıyla yansırken, televizyon kanallarında sözde "eğlence"
programları ya da dizi filmlerde eşcinsellik bir "alay unsuru" olarak kitlelere aşılanırken, eşcinseller ise "gülünesi" birer alt kültür figürü olarak sunulurken kılını kıpırdatmayan RTÜK'ün, Nip/Tuck adlı dizide hiçbir gayrı ahlaki unsur içermeyen bir eşcinsel yakınlaşmayı "sakıncalı" bulup diziyi yayınlayan kanalı "uyarması"nı protesto ediyoruz!..

Kaos GL Derneği
GMK Bulvarı 29/12 Demirtepe Ankara
tel&faks: 0 312 2300358


Bu konu için mesaj gönderme aktif değildir. Daha fazla bilgi için yönlendiriciniz ile iletişim kurunuz.