Eşcinsel vicdani (askerlik) retçi Mehmet Tarhan'a destek

İbnistan Forum: Duyurular: Eşcinsel vicdani (askerlik) retçi Mehmet Tarhan'a destek

Şiddet bir çözüm olarak reddetmek ve buna göre yaşamak bir suç mu?
Lambdaistanbul katılımcısı Mehmet Tarhan, askeri eğitim reddettiği için hapishanede.

Vicdani ret açıklamasında şunları söylüyordu: "İktidar kaygısıyla devletler tarafından çıkarılan savaşların öncelikle yaşam hakkının ihlali olduğunu düşünüyorum. Gerekçe her ne olursa olsun yaşam hakkının ihlali bir insanlık suçudur ve uluslararası hiçbir sözleşme yada yasa bunu meşrulaştıramaz. Bu nedenle hangi koşulda olursa olsun bu suça ortak olmayacağımı ilan ediyorum. Militarist aygıtlardan hiçbirinin hizmetinde olmayacağım.
Şiddetten arınmış, iktidar hesaplarından uzak, sınırsız ve doğayla barışık bir insanlığın özlemindeyim. Bunun pratikte var olmayışı düşüncelerimi ve bu yoldaki davranışlarımı değiştirmemi gerektirmez."


 Alt konuMesaj  Son Mesaj
Askerliğe Vicdani Ret: Yasal düzenleme?! 1   28/04 13:40
İHD'den TBMM'ye: Vicdani Ret Yasasını Çıkarın 1   02/02 19:04
Mehmet Tarhan destek sayfası (www.mehmettarhan.com) -    
http://www.savaskarsitlari.org/ -    
"Eşcinseller ve Askerlik" konusu bu forumun tartışma sayfalarında -    
Mehmet Tarhan'ı görme zamanı (www.radikal.com) -    


Sayfanın en üstüÖnceki mesajSonraki mesajSayfanın en altıBu mesaja link  

orhan

13 Mayıs 2007, Pazar - 20:42 Mesajı değiştirmek için tıklayın!
ya arkadaşlar eşcinselliğe yada homofobiklere karşı ne acıma ne sevme nede karşı çıkma gibi bir duyguya sahip değilim.ama askerlik konusunda söyleyecek bir iki sözüm olacak.ölmeyeceğiz öldürmeyeceğiz kimsenin askeri olmayacağız diyosunuzya.peki allah korusun ülkemiz birgün işgal edilmeye kalkılsa yada bi savaşa girmek zorunda kalırsak bu vatanı nasıl savunmayı düşünüyosunuz?yada yıllardır süren teröre karşı.askerliği reddeden homofobikleri düşman askerlerinin önüne domaltarakmı?

Sayfanın en üstüÖnceki mesajSonraki mesajSayfanın en altıBu mesaja link  

ibnistan (admin)

19 Nisan 2006, Çarşamba - 17:25 Mesajı değiştirmek için tıklayın!
Mehmet'e Tahliye Kararı

BİA Haber Merkezi
09/03/2006 Tolga KORKUT

BİA (Sivas) - Total retçi Mehmet Tarhan'ın avukatı, Askeri Yargıtay Daireler Genel Kurulu'nun, Tarhan için tahliye kararı verdiğini bianet'e açıkladı.

Coşkun'un verdiği bilgiye göre, Kurul, Tarhan'ın askeri mahkemenin verdiği 4 yıllık mahkumiyet kararının bozulmasına, askeri cezaevinde yattığı süre göz önüne alınarak, tahliyesine karar verdi.

Yargıtay'ın gerekçeli kararının bir haftaya kadar açıklanmasını bekleyen Coşkun, Tarhan'ın Sivas Askerlik Şubesi'nden askeri birliğe gitmek üzere mevcutsuz gönderildiğini söyledi.

Tarhan, ilk olarak Nisan 2005'te Sivas Askeri Cezaevi'ne kapatılmıştı. (TK)

kaynak: www.bianet.org

Sayfanın en üstüÖnceki mesajSonraki mesajSayfanın en altıBu mesaja link  

ibnistan (admin)

01 Ocak 2006, Pazar - 15:53 Mesajı değiştirmek için tıklayın!
Escinsel Vicdani Retçi Mehmet Tarhan

Escinsel vicdani/total retçi arkadasimiz Mehmet Tarhan 2001 yilinda, ölmeyi ve öldürmeyi ögrenmek olan askerligi, vicdani olarak reddettigini aciklamisti. Ayrica escinsel oldugu için kendisine verilmek istenen "çürük" raporunu, militarist sistemin kendi çürüklügü olarak gördügü için reddetmisti.

Nisan ayi basinda tutuklanarak askeri cezaevine kondu. "Emre itaatsizlik"ten askeri mahkemede yargilaniyor. Tutuklulugu sirasinda olumsuz kosullara ve iskenceye maruz kaldi. Bu yüzden iki kez aclik grevi yapti.

15 Aralik'ta görülen son durusmada hakim, Yargitay tarafindan bozulan ilk kararinda diretti ve 4 yil hapis cezasi kararini yineledi. Simdi avukatlar tekrar karara itiraz edecek.

Mehmet'in morali iyi ve mücadelesine devam ediyor. Bizim yapabilecegimiz en iyi sey, bu micadele üzerine düsünmek ve Mehmet Tarhan'la dayanisma inisiyatifine ve düzenledigi eylemlere katilarak bu mücadeleye destek vermek, icinde yeralmak.

"Öldürmeyecegiz, ölmeyecegiz,

kimsenin askeri olmayacagiz!"


Kaynak: www.lambdaistanbul.org


Bu konu için mesaj gönderme aktif değildir. Daha fazla bilgi için yönlendiriciniz ile iletişim kurunuz.